avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Sugerează-ne un subiect de articol Sugestie articol-concubinajul
Discuție deschisă în Sugerează-ne un subiect de articol

Sugestie articol-concubinajul

In ultimul timp intalnim pe forum o groaza de intrebari de genul: "sunt in concubinaj de 10 ani, ce drepturi am?" si la raspunsul "nici unul asupra bunurilor celuilalt concubin" parca, reprosandu-ne noua, consultantilor ca nu l-am convins pe celelalt concubin sa il ceara in casatorie, ne intreaba din nou "de ce? ca doar i-am crescut copiii, i-am suportat bataile, l-am ingrijit in spital etc."

Poate s-ar impune un astfel de articol, pentru ca am putea face o informare asupra acestor lucruri. Oamenii nu inteleg de ce, dupa o viata traita alaturi de un om, la decesul acestuia nu se aleg cu nimic sau mai rau, sunt dati afara de mostenitori fara nici un drept de a se plange cuiva in mod legal. Nu ar fi mai bine sa stie dinainte la ce trebuie sa se astepte?

Sau o alta intrebare des intalnita pe forum este :"dupa cati ani de casnicie devin co-proprietar pe bunurile proprii ale sotului?".

Nu stiu daca aceste intrebari provin din legende urbane/rurale sau chiar a existat o legislatie in acest sens, in prezent abrogata, pentru ca prea multa lume are impresia ca dupa (de regula) o perioada de 5 ani de la casatorie ( nu stiu de unde si-au insusit acest termen de 5 ani) dobandesti co-proprietatea.
Cel mai recent răspuns: mariomarginean , utilizator 02:25, 10 Martie 2010
O anume practica judecatoreasca care merge, pe ipoteza contributiei la intretinerea, amenajarea etc. a imobilului unde se convietuieste, dar in nici un caz nu exista un termen pentru a deveni co-proprietar .
In postul acesta regasesc o ideea de a mea pe care am transpus-o intr-un post, cum ca este necesara decretinizarea omenirii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concubinaj mariaburete mariaburete DACA SE CONVIETUIESTE IN CONCUBINAJ ,5 ANI DE ZILE ,CARE SANT DREPTURILE PARTILOR IN CAZ DE DESPARTIRE? VA MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Buna seara! se da urmatoarea situatie: parintii doresc sa dea ... Ale . Ale . Buna seara! Se da urmatoarea situatie: Parintii doresc sa dea la copii ceea ce au (proprietati). Insa unul din copii sta impreuna cu o persoana de 8 ani (cu ... (vezi toată discuția)
Mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, ... dutu33 dutu33 mama a stat in concubinaj 18 ani cu un barbat care a decedat, in apartamentul acestuia.el are ca rude 2 frati si 3 copii. Ce drepturi mai are privind ... (vezi toată discuția)