avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cedare drept de proprietate cu cost minim
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cedare drept de proprietate cu cost minim

Buna ziua, împreună cu doi prieteni am participat cu bani la construcția unei case, care ulterior a devenit proprietatea noastră. Eu am decis sa nu mai particip in continuare la finisarea construcției , banii fiindu mi restituiți de cei doi. As dori să știu care ar fi modalitatea cea mai ieftina de a renunța la dreptul meu de proprietate în favoarea celor doi. O vânzare ar implica și plata unui impozit cred și a unor taxe notariale în funcție de evaluarea imobilului. Exista altă modalitate de a transfera partea mea către cei doi?
Cel mai recent răspuns: donbarlone , utilizator 08:48, 8 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Partaj (la acest moment nu se plătește impozit pentru partaj).
Ultima modificare: Vineri, 8 Decembrie 2023
romascanu, moderator
Va multumesc pentru raspuns. Acest partaj prin atribuire se poate face la un mediator sau notar, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la dreptul de proprietate gabriela_b_b gabriela_b_b Buna ziua, Impreuna cu fostul meu partener am achizitionat prin credit ipotecar un imobil ai carui proprietari suntem in cota-parte egala. Am decis sa ... (vezi toată discuția)
Instrainare drept proprietate obtinut prin mostenire ralume78 ralume78 Buna ziua, In urma cu 10 ani in urma decesului tatalui meu am dezbatut mostenirea pentru casa, in urma careia am obtinut eu, mama si sora mea o cota parte, ... (vezi toată discuția)
Cedare cote mostenite alex5 alex5 buna ziua, s-a incheiat la notar de succesiune in care scrie clar ce fractiune revine fiecarui mostenitor. intrebare : in acest stadiu, cum se poate ... (vezi toată discuția)