avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 503 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Perioada asimilata la pensie pentru absolventi de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Perioada asimilata la pensie pentru absolventi de studii universitare serale (cu frecventa)

Buna ziua.
Conform cu noua lege a pensiilor

Articolul 14
(1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care asiguratul:
a) a urmat cursurile de zi sau, după caz, cu frecvență ale învățământului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normală a studiilor respective ori a unui ciclu de studii universitare, de formare inițială, cu condiția absolvirii acestora/acestuia cu diplomă, diplomă de licență, diplomă de master sau diploma de doctor, după caz;

In conditiile in care am urmat cursurile invatamantului superior seral (cu frecventa) in perioada 1990-1998 absolvite cu diploma de licenta, acestea constituie perioada asimilata? In caz afirmativ, si durata normala ar fi fost de 5 ani mi se vor asimila 5 ani? In perioada amintita nu am cotizat la sistemul de pensii.
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
cristi.nistor1969, utilizator

Alte discuții în legătură

Facultate f.r. ani vechime la pensie. ursu67 ursu67 Bună ziua , anii de facultate la frecvență redusă intră la vechime după noua lege ? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua.am 61 ani si 34 ani vechime.se sau in considerate studiile ... ioan dragomir ioan dragomir Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in considerate studiile superioare (5ani) pentru a iesi la pensive anticipat? (vezi toată discuția)
Buna ziua , as vrea sa stiu daca la calcularea pensiei pentru ... dinu.lili@yahoo.com dinu.lili@yahoo.com Buna ziua , as vrea sa stiu daca la calcularea pensiei pentru limita de varsta se ia in calcul sporul de doctorat? (vezi toată discuția)