avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in considerate studiile ...

Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in considerate studiile superioare (5ani) pentru a iesi la pensive anticipat?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:05, 29 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a putea accesa pensia anticipata , trebuie sa aveti 35 ani stagiu de cotizare contributiv , adica fara perioadele asimilate ( facultate , armata , etc. ) . Cand veti avea acest stagiu indeplinit , si daca perioada facultatii este la zi si absolvita cu diploma de licenta , veti putea iesi la pensie de limita de varsta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate f.r. ani vechime la pensie. ursu67 ursu67 Bună ziua , anii de facultate la frecvență redusă intră la vechime după noua lege ? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Perioada asimilata la pensie pentru absolventi de studii universitare serale (cu frecventa) cristi.nistor1969 cristi.nistor1969 Buna ziua. Conform cu noua lege a pensiilor Articolul 14 (1) În sistemul public de pensii sunt considerate perioade asimilate acele perioade în care ... (vezi toată discuția)
Cum introduc in cartea de munca studiile superioare make45 make45 Am lucrat la BCR pana in martie 2013 cand am fost disponibilizat si am luat salarii compensatorii. In perioada 2005 – 2010 am fact studii superioare de ... (vezi toată discuția)