avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 977 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in considerate studiile ...

Buna ziua.Am 61 ani si 34 ani vechime.Se sau in considerate studiile superioare (5ani) pentru a iesi la pensive anticipat?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 18:05, 29 Octombrie 2024
~ Conținut șters la cerere ~
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a putea accesa pensia anticipata , trebuie sa aveti 35 ani stagiu de cotizare contributiv , adica fara perioadele asimilate ( facultate , armata , etc. ) . Cand veti avea acest stagiu indeplinit , si daca perioada facultatii este la zi si absolvita cu diploma de licenta , veti putea iesi la pensie de limita de varsta .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate f.r. ani vechime la pensie. ursu67 ursu67 Bună ziua , anii de facultate la frecvență redusă intră la vechime după noua lege ? Mulțumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ... MIA1969 MIA1969 buna ziua facultatea absolvita la zi se ia in calcul la vechime ,daca este efectuata in timpul in care am si lucrat multumesc! (vezi toată discuția)
Studiile postuniversitare de 2 ani, finalizate cu diploma, se ... eba1000 eba1000 Studiile postuniversitare de 2 ani, finalizate cu diploma, se iau in calcul la stabilirea drepturilor de pensie? (vezi toată discuția)