avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... In cazul in care alcoolemia in aerul respirat ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cazul in care alcoolemia in aerul respirat depaseste 0,4, ...

In cazul in care alcoolemia in aerul respirat depaseste 0,4, se face dosar penal...Cit timp retine Politia rutiera permisul fara sa-l inainteze parchetului?...Ms!
Poliția nu inaintează permisul la Parchet. Permisul de conducere rămâne la Poliție. Dosarul penal se înaintează la Parchet la finalizarea cercetărilor.
Mda...Observ ca m-am exprimat gresit...Despre dosar era vorba....pe 15 Martie 2023mi-a fost retinut permisul in Dec 2023 , dosrul este inca la Politia rutiera...Am avut 0,41 in aerul expirat, fara nici un incident...Mi s-au luat cele doua probe si pina la sfirsitul lui Martie le-am adus rezultatele de la IML...De atunci nu mai stiu nimic....Intrbam de un termen de finalizare a cercetarilor...Ms!
Nu exista un astfel de termen, aveti insa posibilitatea după un an de la începerea urmăririi penale, sa formulati contestatie privind durata procesului penal conf. art. 488^1 C.p.p. si urm.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis reținut pentru alcool Pao29 Pao29 Bună seara. În urma cu 1 an mi s-a reținut permisul de conducere. Am fost depistat cu alcoolemie de 1.15 în sânge. Mi s-a întocmit dosar penal iar acum ... (vezi toată discuția)
Permis retinut, alcoolemie in sange 0,8 si 0,7 a 2 a proba - procedura? mugureatz mugureatz deci m`i sa retinut permisu, mi-au prelevat probe biologice, a trecut aproape o luna, alcoolemia la sange mi-a iesit 0,7 si n-am primit nimic, nici ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat alcoolemie fier4jat fier4jat Buna ziua, In decembrie 2016 am fost oprit de un echipaj de politie si in urma controlului efectuat de acestia si verificarii cu alcooletestul aveam o ... (vezi toată discuția)