avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... vreau sa imi fac reabilitarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

vreau sa imi fac reabilitarea

Vreau sa-mi fac si eu reabilitarea judecatoreasca dar nu sunt sigur ca se poate(daca a trecut termenul) si nu as vrea sa fac pasul asta si sa fie respinsa cererea ca din cate am inteles o sa mai pot sa fac inca una abia peste un an. Asa sa incepem. Am fost arestat pe 29 septembrie 2003 pentru 2 fapte in acelas dosar si condamnat la 3 ani din care am executat 2#-o, m-am eliberat pe 11 oct 2005 de atunci am fost baiat cuminte si nu am mai avut probleme cu legea,am avut si cateva locuri de munca in fine de asta o sa ma ocup eu ceea ce ma intereseaza e daca pot sa fac acea cerere iar daca nu cand o sa se poata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:21, 31 Ianuarie 2010
Cand a ramas definitiva hotararea? Ati fost eliberat conditionat? Ati fost in recidiva?
nu am fost la prima abatere si ultima sper eu,iar de ramas definitiv am ramas 05 04 2004
Daca introduceti cererea inainte de termenul legal, aceasta poate fi repetata dupa implinirea termenului.
Atentie! nu dupa un an. Ci atunci cand s-a implinit legal. Deci puteti sa o introduceti fara frica.

Puteti introduce cererea de reabilitare dupa 11 aprilie 2011.
Succes!
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Ana-Maria Dutescu, Avocat
Potrivit art 135 Cp. a) in cazul condamnarii la pedeapsa inchisorii mai mare de un an si mai mica de 5, condamnatul poate fi reabilitat la cerere de catre instanta judecatoareasca dupa un termen de 4 ani la care se adauga jumatate din durata pedepsei pronuntate.
In cazul dvs daca ati fost condamnat la 3 ani inchisoare puteri cere reabilitarea judecatoreasca dupa 5 ani si jumatate de la data cand s-ar fi implinit termenul legal de 3 ani , adica 05.04.2007.
Cerere o veti face in anul 2012. Atunci se implineste termenul.
Bafta.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Cecilia Popa, Avocat
Va scriu mai jos datele aflate in cazierul meu
Condamnat la 3 ani inchisoare pentru art. 208 al. 1, lit.a,e,g,i 41 al 2 C:P:-gratiata cf. lg nr 543/2002 si 3 ani inchisoare pentru art.208 al.1,209 al.1 lit. a,e,g,i cu al.2 CP.,71, 64 Cp.,prin S.P. nr.1877/12.12.2003 a jud.sector1,def. prin D:P nr.55/05.04.2004 a C.A.B. sectia I-a penala.
Nu am fost recidivist,am fost eliberat conditonat la primul termen

Alte discuții în legătură

Prescriptie tariq tariq buna ziua,,am primit pedeapsa la art 215 cp (inseleciunea) de 3 ani cu executarea pedepsei prununtarea definitiva afost la data de 03/11/2004. doresc sa aflu ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea bebe121 bebe121 buna ziua,dupa cat timp se poate cere reabilitarea in cazul in care am fost condamnat pe 208 209 cp la pedeapsa de 6 ani la care am ramas definitiv in 2004 si ... (vezi toată discuția)
Reabilitarea judecatoreasca mihai1999 mihai1999 Buna-ziua, As dori sa stiu cand ma pot reabilita pentru o infractiune savarsita in anul 2002, dar ramasa definitiva in anul 2003, la care am fost condamnat ... (vezi toată discuția)