avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... La un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, va aduce ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

La un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, va aduce o pensie ...

La un stagiu de cotizare de peste 25 de ani, va aduce o pensie mai mare, pentru perioadele lucrate peste această limită si pentru cei care au iesit deja la pensie vor primi de anul viitor, punctaj suplimentar ?
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 13:30, 7 Decembrie 2023
Da , vor primi , de la 01.09.2024 . Dar asta nu inseamna , neaparat , o pensie mai mare . Daca cei 25 ani contributivi sunt depasiti cu putini ani , si daca indicele de corectie a fost mare , exista posibilitatea ca pensia calculata dupa noua formula sa fie mai mica , dar se va pastra valoarea in plata a acesteia ( nu se va incasa o valoare mai mica decat cea de la 31.08.2024 ) . Atentie , pentru anii lucrati dupa iesirea la pensie NU se calculeaza puncte de stabilitate .
Ultima modificare: Joi, 7 Decembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noua lege a pensiilor 6Victor7 6Victor7 Noua lege a pensiilor Vă salut cu respect ! Apelez la ajutorul dv. pentru o nelămurire : În ianuarie 2024 , toate pensiile vor fi mărite . În ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. ... Sorinr12 Sorinr12 Buna ziua, Am o nelamurire legata de modul de recalculare a pensiei. In septembrie 2023 am iesit la pensie partial anticipat cu o diminuare de 6,4%. Conform ... (vezi toată discuția)
Constitutionalitatea neacordarii punctelor de stabilitate in caz de cumul pensie - salariu IBH IBH Este constitutionala neacordarea punctelor de stabilitate pe perioada de cumul pensie-salariu? Ce sta la baza acestei reglementari, din moment ce salariul ... (vezi toată discuția)