avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, sunt in partaj cu fostul sot, in discutie ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, sunt in partaj cu fostul sot, in discutie fiind un ...

Buna ziua, sunt in partaj cu fostul sot, in discutie fiind un apartament cu credit ipotecar in chf, asteptam motivarea pe fond, la partaj, intre timp am obtinut o reducere la soldul in chf si trecerea pe lei la restul datoriei, intrebare, fostul sot care este cosemnatar si girant si poprietar pe actele casei, nu vrea sa semneze actul aditional la contract si respectiv la notar, termenul este scurt, pot sa l oblig prin instantă? sau eu in urma partajului, pot sa i dau mai putin din ceea cea i se cuvine, cu suma pe care o piertd din nesemnarea ofertei bancii? cum fac? Multumesc frumoa.
Cel mai recent răspuns: Gherghina Breniuc , Consilier juridic 18:49, 7 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Nu poate fi obligat să semneze nici un act. Dacă sunteți deja într-un proces de partaj, probabil că dv. doriți să preluați casa și să-i restituiți suma pe care a achitat-o pana la momentul partajului. Puteți încerca soluționarea partajului prin mediere și veți beneficia de o reducere a taxei judiciare cu 1,5%. Pentru soluționarea partajului prin mediere puteți cere suspendarea judecății... aveți multe facilități deoarece negocierile sunt libere și puteți fi asistă de profesioniști și cu siguranță veți găsi împreună cea mai bună soluție.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar mirela81mire mirela81mire In urma cu 3 ani am luat un credit ipotecar in valoare de 37 000 CHF,acum platesc singura rata lunara (fostul sot nu mai participa ).Va intreb ,exista vreo ... (vezi toată discuția)
Partaj divort doru6 doru6 Am o casa mostenita impreuna cu sora mea de la parintii nostri. Impreuna cu sotul avem un apartament in proprietate comuna. Am dori ca in urma divortului eu ... (vezi toată discuția)