avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara.. Vă rog să îmi spuneți dacă este ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara.. Vă rog să îmi spuneți dacă este adevărat ...

Bună seara.. Vă rog să îmi spuneți dacă este adevărat că se dă sau se va da soțului /soției supraviețuitor un sfert din pensia decedatului?
Eu având o pensie de 1184lei..Când a decedat soțul am întrebat la casa de pensii şi mi s-a spus că dacă renunț la pensia mea care atunci era de invaliditate gr II, pot opta pentru a soțului dar doar jumătate si care nu se va mai indexa.. Am ramas cu a mea..
Vă mulțumesc..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:28, 8 Decembrie 2023
Nu exista asa ceva mentionat in noua lege a pensiilor 360/2023.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas! buna seara! sunt pensionata medical gr lll si nu am inca varsta ... lumifatu lumifatu Buna seara! Sunt pensionata medical gr lll si nu am inca varsta standard de pensionare limita de varsta. In urma cu 6 saptamani mi a decedat sotul care era ... (vezi toată discuția)
Posibilitate alegere pensie defunct kyky_micky kyky_micky Buna ziua, V-as ruga sa-mi spuneti daca pot opta pentru primirea pensiei sotului meu (acesta a decedat si valoarea pensiei mele este mai mica cu 50 % fata ... (vezi toată discuția)
Pensia de urmas si ajutorul lunar pentru sotul supravietuitor georgeta37 georgeta37 Buna ! Am si eu o intrebare . Mama mea este pensionata de 7 ani si are o pensie de 360 ron . Este vaduva de 12 ani dar nu beneficiaza de niciun ajutor deoarece ... (vezi toată discuția)