avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL-Cesiune parti sociale intre soti?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL-Cesiune parti sociale intre soti?

Este posibila cesiunea de parti sociale intre soti,unul din soti avand un srl dinaintea casatoriei si dorind sa ii cedeze celuilalt din partile sociale detinute?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2006
Dimancea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dimancea , utilizator 16:42, 13 Octombrie 2006
Nu cred ca aici este incidenta legea civila ( art1307 c. civ ). Se aplica Legea 31/1990 privind societatile comerciale. Faceci un act de cesiune sub semnatura privata ( fiind SRL nu mai este necesara autentificare) si mergeti la Registrul Comertului unde ati infiintat societatea si faceti mentiunea.
Chestiunea aceasta este chiar foarte interesanta! Cesiunea de parti sociale nu este tot o vanzare intre soti?
Multumesc bioenergeta pt. opinie.Asa sper si eu sa se considere.
Cristinamo, intr-adevar probl. este de a nu fi considerata donatie ascunsa .Cei care au intalnit spete poate ne pot lamuri:)
Ultima modificare: Miercuri, 11 Octombrie 2006
Dimancea, utilizator
Art. 202 alin 2 din legea 31/1990 prevede ca "transmiterea catre persoane din afara societatii este permisa numai daca a fost aprobata de asociatii reprezentant cel putin trei patrimi din capitalul social". Nu se mentioneaza vreo interdictie privind cesiunea intre soti. Ca sa nu ai dureri de cap faci doua cesiuni consecutive : sotul 1 ii cesioneaza lui A, inregistrezi si apoi A ii cesioneaza sotului 2. Si scapi de prevederea art 1307 cod civil, care sincer nu are de-a face cu Legea 31/1990 care e lege speciala in domeniu. Dar sunt solutii!
cesiune e acelasi lucru cu vanzarea
cesiunea e instrainarea unui drept de creanta...
Asa ca trebuie privita intocmai ca o vanzare, nu va legati de termeni.

Alte discuții în legătură

Fapta de comert sau act juric civil? ContSters91137 ContSters91137 In situatia in care o societate pe actiuni vinde unei persoana fizice un numar de 10 actiuni pe care le detine la o alta societate comerciala, contractul ... (vezi toată discuția)
Cesiune parti sociale vornicu lumi vornicu lumi buna seara, am si eu o intrebare: sotul meu este asociat unic si administrator al unei SRL.ce trebuie sa facem pentru a-mi cesiona partile sociale,sau,mai ... (vezi toată discuția)
Societati comerciale CORINA CONSTANTIN CORINA CONSTANTIN E vorba de o societate comerciala inregistrata in 2005 si cu un act aditional si contract de cesiune facut la notar in 2006 neinregistrate la ORC.Firma are un ... (vezi toată discuția)