avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Folosindu-se de un dosar de executare silita, deschis ...
Discuție deschisă în Executare silită

Folosindu-se de un dosar de executare silita, deschis de o banca ...

Folosindu-se de un dosar de executare silita, deschis de o banca in 2013, cu privire la doua titluri executorii in baza a doua contracte - unul de card bancar si celalalt de credit bancar, Investcapital a deschis (nu a reluat) in 2021 alt dosar de executare (ulterior cesiunii creantelor de catre banca, firmei Kruk, care la randu-i a cesionat creantele, la aceeasi data, firmei Investcapital).
Dosarul a fost deschis cu alt Birou Executor Judecatoresc (BEJ), pentru titlul executoriu in baza contractului de credit bancar.
Ulterior am aflat ca in dosarul din 2013, BEJ a incetat executarea silita pentru cardul de credit, din lipsa de fonduri.
Acum, Instanta de apel, considera in motivarea hotararii ca cele doua titluri executorii sunt in interdependenta, adica - in momentul in care BEJ a notificat incetarea executarii pentru cardul de credit, automat a incetat executarea si pentru creditul bancar si la deschiderea noului dosar din 2021, prescriptia s-a suspendat in baza art. 708 alin.1 pct.3 C.pr.civ.
Va rog sa indicati, care este temeiul legal, in baza caruia cele doua titluri executorii nu sunt tratate in mod distinct.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Executare silita cu si fara creditor elena_d_a elena_d_a Buna seara, Fostul ginere a facut un credit la o banca, fiica mea a fost codebitor. Creditul nu s-a achitat, ei sunt divortati. Fiica mea are poprire pe ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita micheline86 micheline86 Buna ziua, Am primit un dosar de la un BEJ in legatura cu poprirea pentru neplata unui credit preluat de Kruk. Inca sunt in termen pt depunerea ... (vezi toată discuția)
Admisa cerere de executare silita ContSters425629 ContSters425629 Doresc sa fac contestatie la executare silita,la un credit din luna 07.2005 incheiat la Banca Romaneasca in valoare de 10.000 lei pe termen de 5 ani care a ... (vezi toată discuția)