avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Sunt cetățean al Republicii Moldova și cetățean ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Sunt cetățean al Republicii Moldova și cetățean al României.Am ...

Sunt cetățean al Republicii Moldova și cetățean al României.Am pierdut pașaportul primit de mine pentru vârsta de 15 ani în anul 2018. Acest pașaport pe care nu-l găsesc , poate că l-am pierdut a expirat în 2021. Ca să- mi fac buletinul de identitate românesc mi se cere pașaportul vechi din 2018 la secția Evidența persoanelor Iași. Vă rog să-mi explicați cum trebuie să procedez, Mulțumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:33, 9 Decembrie 2023
Il declarati pierdut.

Pierderea pașaportului se declară de îndată de către titular sau, după caz, de către părinții minorului, reprezentanții legali ori însoțitorii acestuia, la cea mai apropiată unitate de poliție sau la orice serviciu public comunitar de pașapoarte ori la Direcția Generală de Pașapoarte, iar în străinătate, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României.

În cazul declarării pierderii la organele de poliție, acestea au obligația de a elibera o adeverință care să ateste declararea evenimentului respectiv.
[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasaport urgent cucurbitaceea cucurbitaceea Imi puteti spune daca se elibereaza pasaport in regim de urgenta in cazul in care tocmai am descoperit ca mi-am pierdut pasaportul pe care il aveam? (vezi toată discuția)
Pierdut pasaport in strainatate adrian.ivanciu adrian.ivanciu Buna ziua, Fratele meu care este marinar, si la momentul actual se afla in voiaj, si-a pierdut de curand pasaportul. Va rog sa-mi spuneti ce poate sa faca ... (vezi toată discuția)
Pasaport expirat ioanabn ioanabn buna ziua! am si eu o problema si as avea nevoie de ceva informatii.Sunt plecata in Spania si pasaportul mi-a expirat.Am calatorit doar cu pasaportul, neavand ... (vezi toată discuția)