avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu 2 ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu 2 victime ...

Am fost implicat intr-un accident rutier soldat cu 2 victime ranite si duse la spital, 3 masini in total. Cele 2 victime au stat la spital o saptamana, maxim doua. Una dintre ele fiind eliberate dupa 3 zile, cealalta dupa o saptamana, doua, nu cunosc detaliile in totalitate. Ideea e, veneam de pe un drumn alaturalnic pe unul principal, faceam la stanga, am trecut de prima banda si pe banda mea de mers imi aparuse din fata o masina, am tras de volan, m-a lovit in aripa din spate, de acolo s-a acrosat cu celalalt si asa mai departe, tind sa mentionez ca persoana de pe contrasens avea linie continua, deci a efectua o depasire. Ce sanctiune as putea primi eu, eu fiind initial incadrat la neacordare prioritate, se poate pune culpa comuna, sau daca as fiu eu declarat vinovatul in principal, ce pedeapsa se acorda?
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 18:53, 11 Decembrie 2023
Dacă victimele au peste 90 de zile de îngrijiri medicale, atestate prin certificat medico-legal, fapta este considerata ca putând fi de natura penala, vătămare corporala din culpa.
Dacă au sub 90 de zile, atunci fapta nu va fi cercetata ca fiind penala și, probabil, veți rămâne cu o suspendare de câteva luni a dreptului de a conduce.
În ambele situații, victimele au dreptul la despăgubiri materiale și morale, suportate de asigurător.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In legatura cu un accident pe trecere pietoni nanuc nanuc Veneam dinspre serviciu spre casa, pe banda a treia. Pe banda a doua la o anumita distanta era un autoturism \"scoala\" care a oprit brusc la trecerea de ... (vezi toată discuția)
Salutare ,recent am fost implicat intr un accident rutier ,am ... Dinamovist89 Dinamovist89 Salutare ,recent am fost implicat Intr un accident rutier ,am fost scos vinovat pt neacordare de prioritate deși mă simt pe jumătate vinovat,mai exact Intr ... (vezi toată discuția)
Accident cu vatamare corporala din culpa gabigheo gabigheo In luna octombrie 2010 am avut un accident de circulatie soldat cu vatamare corporala din culpa, mai precis conduceam un autoturism si din motive pe care nu le ... (vezi toată discuția)