avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua ,Sunt pensionar si am lucrat in grupa ll 29 ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua ,Sunt pensionar si am lucrat in grupa ll 29 de ani ...

Bună ziua ,Sunt pensionar si am lucrat in grupa ll 29 de ani . La recalculare cum se va ține cont de munca prestată in grupa ll ? Multumesc anticipat pentru răspuns
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 16:58, 16 Decembrie 2023
Nu sunt modificări în acest sens.Se vor acorda in plus doar acele puncte de stabilitate pentru stagiul ce depășește 25 ani pe contributivitate.Aici nu intră stagiul aferent grupei II de 3/luni/an.
Să înțeleg că faptul că am lucrat in grupa ll de toxicitate,cu lacuri si vopsele , nu mai contează deloc la recalcularea pensiei .?

Carp Mircea a scris:

Nu sunt modificări în acest sens.Se vor acorda in plus doar acele puncte de stabilitate pentru stagiul ce depășește 25 ani pe contributivitate.Aici nu intră stagiul aferent grupei II de 3/luni/an.

Ați primit majorarea de 25% la data deschiderii drepturilor.
In 2024 , la recalcularea pensiei ,în operația de calcul acestă majorare de 25 % nu mai există, rezultînd astfel o valoare finală mai mică pentru pensie . Pensia reală practic nu va fi scăzută doar că va stagna câțiva ani până când măririle succesive viitoare de pensii aplicate la valoarea pensiei reeşite din recalculare va egala pensia din prezent. Greşesc ?

Carp Mircea a scris:

Ați primit majorarea de 25% la data deschiderii drepturilor.

Gresiti.
La total puncte din decizie se vor mai aduga si cele de stabilitate.
Pensia va creste.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca cristi86 cristi86 Daca tatal meu a iesit la pensie un noiembrie 2010 avand 29 de ani lucrati in grupa I de munca,cum pot stii daca a beneficiat de punctaj suplimentar,precizez ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)
Vreau sa stiu daca beneficiez de recalcularea pensiei ghita1958 ghita1958 vrea sa stiu daca ,,cu noua lege a grupei 1 si 2,de munca,,daca beneficiez de recalculere la pensi,,am lucrat 21 de ani in mina,si pe decizia de pensie nu a ... (vezi toată discuția)