avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preaviz desfiintare post vs concediu medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preaviz desfiintare post vs concediu medical

Buna ziua,

Daca avem urmatoarea speta: societatea desfiinteaza un post si este dispusa sa ofere facilitatea angajatului ca pe perioada previzului de 20 de zile sa nu vina la locul de munca folosind acest preaviz pentru a-si gasi alt loc de munca.

Ce prevede legea daca in acest preaviz el vine cu concediu medical avand un accident la domiciliu? Se va opri perioada de preaviz in timpul concediului medical si apoi se reiau zilele ramase?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 11 Decembrie 2023
Daca salariatul intra in concediu medical, durata preavizului se prelungeste cu durata concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfintarea postului daniel__ daniel__ Buna ziua, Lucrez ca manager calitate in cadrul unei fabrici cu actionariat austriac. Azi am fost concediat ca urmare a desfintarii postului, cu o perioada ... (vezi toată discuția)
Concediu medical, preaviz, inchidere cim B. Elena B. Elena Buna ziua, Am un angajat care acum aproximativ o luna a refuzat, din orgoliu, sa indeplineasca o sarcina de serviciu prevazuta in CIM, motiv pentru care ... (vezi toată discuția)
Preaviz in timpul concediului de odihna anew anew Mi s-a desfacut contractul de munca in timpul concediului de odihna. Angajatorul are dreptul sa desfaca contractul de munca in timpul concediului ... (vezi toată discuția)