Am lucrat 39 de ani și 6 luni. (25 de ani fiind în activitate și restul de ani fiind la pensie )Beneficiez la recalcularea pensiei depuncte de contributivitate ??.Pe toată perioada mi s a oprit .contribuția pt.pensie
Nu se prea inelege , ati lucrat 25 ani , ati iesit la pensie si ati continuat sa munciti ? Aveti cumva pensie de serviciu ( MAN , MAPN , etc. ) si ulterior ati activat in civil ? Dati amanunte , sunt importante ...
Am lucrat in învățământ,timp de 25 de ani ,apoi ,după ieșirea la.pensie ,mi am continuat activitatea în învățământ încă 14 ani 6 luni și 19 zile, totalizând 39 de ani 6 luni și 19 zile.
Desigur , orice venit pentru care s-a platit contributie aduce puncte pe contributivitate , dar ... presupun ca si acum beneficiati , nu-i asa ? Tot ce aveati de facut era sa duceti periodic adeverinte Casei de Pensii , si v-ar fi adaugat la punctaj ( pe contributivitate , cum ar veni ... ) . Daca - cumva - va referiti la acele puncte de stabilitate ( cele acordate pentru perioadele contributive care depasesc 25 ani contributivi ) , atunci - nu , perioadele in care ati cumulat pensia cu venituri asigurate conform legii NU sunt avute in vedere , vezi art. 85 alin. 6 din Legea 360/2023 .