avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Am lucrat 39 de ani și 6 luni. (25 de ani fiind în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Am lucrat 39 de ani și 6 luni. (25 de ani fiind în activitate ...

Am lucrat 39 de ani și 6 luni. (25 de ani fiind în activitate și restul de ani fiind la pensie )Beneficiez la recalcularea pensiei depuncte de contributivitate ??.Pe toată perioada mi s a oprit .contribuția pt.pensie
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 10:35, 12 Decembrie 2023
Nu se prea inelege , ati lucrat 25 ani , ati iesit la pensie si ati continuat sa munciti ? Aveti cumva pensie de serviciu ( MAN , MAPN , etc. ) si ulterior ati activat in civil ? Dati amanunte , sunt importante ...
Ultima modificare: Luni, 11 Decembrie 2023
CHKa, utilizator
Am lucrat in învățământ,timp de 25 de ani ,apoi ,după ieșirea la.pensie ,mi am continuat activitatea în învățământ încă 14 ani 6 luni și 19 zile, totalizând 39 de ani 6 luni și 19 zile.
Beneficiez de puncte de contributivitate pentru perioada de 14 ani și 6 luni?(adică perioadă lucrata in timpul când eram la pensie )
Desigur , orice venit pentru care s-a platit contributie aduce puncte pe contributivitate , dar ... presupun ca si acum beneficiati , nu-i asa ? Tot ce aveati de facut era sa duceti periodic adeverinte Casei de Pensii , si v-ar fi adaugat la punctaj ( pe contributivitate , cum ar veni ... ) . Daca - cumva - va referiti la acele puncte de stabilitate ( cele acordate pentru perioadele contributive care depasesc 25 ani contributivi ) , atunci - nu , perioadele in care ati cumulat pensia cu venituri asigurate conform legii NU sunt avute in vedere , vezi art. 85 alin. 6 din Legea 360/2023 .
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
CHKa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este numărul total de ani de activitate/contributivi daca: ... Chirila Maria Chirila Maria Care este numărul total de ani de activitate/contributivi daca: -Sept 1966- iulie 1967 prof. suplinitor ; - oct. 1967 -iunie 1972 -facultate; - 31 iulie ... (vezi toată discuția)
Legea 360/2023 deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 ... uca2015 uca2015 Legea 360/2023 Deoarece cei care s-au pensionat inainte de 2010 nu au beneficiat de aplicarea unui indice de corectie, va rog sa-mi spuneti daca cfm legii ... (vezi toată discuția)
Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru ... Speedie Speedie Nu-mi este clar de ce nu am primit puncte de stabilitate pentru anii lucrați si pentru caream contribuit după ce am ieșit la pensie. Nu am ieșit la pensie ... (vezi toată discuția)