avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Data document pentru corectare certificat de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Data document pentru corectare certificat de distrugere auto gresit

Am verificat la ADP (cei care ridica masini in primarie) si masina ridicata si distrusa de ei acum 2 ani are emis un certificat de distrugere cu seria de sasiu gresita. Masina nu a fost stearsa de pe rol si radiata de politie posibil din cauza seriei de sasiu gresita.
Masina a fost distrusa de catre o firma de dezmembrari care are contract cu primaria. Aceasta firma a emis si certificatul de distrugere al masinii acum 2 ani.
Acum trebuie emis un act care sa corecteze seria de sasiu gresita in certificatuk decdistrugere de acum 2 ani. Firma de dezmembrari vrea sa emita un certificat de distrugere cu data de acum 2 ani. Vi se pare corect?

Practic firma de dezmembrari vrea sa emita un nou certificat de distrugere care sa il inlocuiasca pe cel gresit si pe care sa puna data de acum 2 ani a certificatului de distrugere initial. Mie mi se pare normal ca orice document se emite spre corectarea certificatului gresit sa aiba data emiterii, adica data de azi. Corect sau spun prostii?
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 20:40, 12 Decembrie 2023
abia acum ati constatat eroarea? Dupa 2 ani? Iar in tot acest timp nu ati folosit documentul?
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
adriandimitriu, utilizator
Documentul nu a ajuns la mine, am inceput acum 2 saptamani sa verific ce s-a intamplat cu masina care fusese ridicata ca abandonata. La ADP mi-au aratat cerificatul de distrugere emis acum 2 ani care avea seria de sasiu gresita. Intre timp am platit impozit pe masina desi era distrusa.
Exista un termen in care se poate cere corectarea erorii cu numarul de sasiu gresit in certificatul de distrugere?

adriandimitriu a scris:

abia acum ati constatat eroarea? Dupa 2 ani? Iar in tot acest timp nu ati folosit documentul?

Cred ca ar fi bine sa acceptati varianta firmei de dezmembrare. Momentan nu puteti sustine ca au scris gresit. Dovezile nu mai sunt... Fireste ca puteti solicita, dar in baza a ce? Masina era abandonata.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. ... Dbr89 Dbr89 Buna ziua, Am avut avut o masina avariata si am decis sa o radiez. Am vorbit cu o persoana care se ocupa de preluarea masinilor avariate si eliberarea unui ... (vezi toată discuția)
Radiere auto remat uniq1 uniq1 In ce conditii trebuie dusa masina la Remat(fier vechi), eu am dezmembrat masina, a rams caroserie si cateva elemente, seria sasiu e la locul ei. PE cei de la ... (vezi toată discuția)
Radiere de pe firma a 2 autovehicule aurel211252 aurel211252 Buna ziua.Sotul a avut o firma in domeniul constructiilor(un I.I.)si pe firma a detinut 2 autoturisme.Firma a fost desfintata,de fapt a devenit->transformat ... (vezi toată discuția)