avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am si eu o problema cu bunica sotiei mele. ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am si eu o problema cu bunica sotiei mele. In luna ...

Buna ziua.
Am si eu o problema cu bunica sotiei mele.
In luna august am cumparat o casa ((85.000€)
Din care bunica sotiei a platit 70.000€ iar noi urmeaza sa platim in termen de 2 ani diferenta. Bunica si-a vandut apartamentul in ideea de a cumpara o casa mare toti si sa locuim impreuna (de aici a avut 70 000€). Am renovat casa special pentru ea din banii nostri.dupa 2 luni de locuit acolo s-a reampacat cu fostul concubin si s-a hotarat sa se mute la sat la casa printeasca. Acum ne cere 20 000euro ca altfel ne da in judecata. Plata a cei 70.000 euro a fost facuta de dansa din contul ei, benevol iar motivul transferului a fost achitarea casei. Pe contractul de vanzare cumparare sunt eu si sotia mea.
Credeti ca exista ceva sanse sa castige ea un eventual proces?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: salvatore112 , utilizator 14:23, 14 Decembrie 2023
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
mi se pare rezonabil sa dati 20 mii in loc de 70 mii, nu credeti ?
si da, are sanse sa castige, are dovada ca v-ati luat casa cu banii ei.
Ultima modificare: Marți, 12 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Nu a spus nimeni ca nu este rezonabil doar ca economiile ce le-am avut le am investit in renovarea casei pentru dansa si doamna vrea banii acum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
mergeti la o consultatie cu un avocat si incercati sa va intelegeti, ca daca va judecati, da, castigati timp, dara daca tot nu faceti rost de bani, va executa silit si pierdeti casa.
Ce varsta are ?
75ani
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
tinerica :)

Alte discuții în legătură

M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. sotia ... Vali111222 Vali111222 M-am casatorit de aproape 10 ani , iar acum am divortat. Sotia a avut un apartament pe care la vandut cu 45.000 euro bani proprii ( obtinut prin mostenire ) ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de ... Savumaria Savumaria Buna ziua, am cumpărat un apartament cu suma de 20 de mii de euro. Proprietarul apartamentului mi-a cerut 10 de mii de euro avans. După care urma restul de ... (vezi toată discuția)
Ce poate face o persoana care are titlu de proprietate pe teren, dar nu a intabulat terenul si casa care se afla pe teren? alina_carmen alina_carmen buna ziua. as dori sa ma lamuriti si pe mine intr-o mare problema pe care nu stim cum sa o rezolvam. Povestea incepe asa: au fost doi strabunici, proprietari ... (vezi toată discuția)