avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... sub stapanirea unei puternice emotii sau tulburari ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

sub stapanirea unei puternice emotii sau tulburari datorita cuvintelor scrise iubitei

Se poate zice ca suspectul de 20 de ani era sub stapanirea unei puternice emotii sau tulburari asa cum prevedea legea penala: Suspectul v orbeste pe net cu un baiat, de 24 de ani , care i-a scris lui prietena-sa, in varsta de 20 de ani ca vor sa se cunoasca. In loc sa ii zica ca e o intr-o relatie serioasa, el ii da baiatului un messenger unde sa vorbeasca spunadu-i ca nu stie prietenul de el. Apoi il intreaba pe baiat, dandu-se fata "ce vrei de la mine?" baiatul ii zice "si o fata de 14 ani stie ce vrea un baiat de la ea", de pe contul fetei de 20 de ani. Apoi suspectul, dandu-se fata, minte ca nu mai are priten , si ca ii place de baiat, si ca nu conteaza daca e urat sau nu si ca vor sa se intalneasca ca sa faca sex. Insa in loc de sex vine cu o gasca de baieti si il bat pe acel baiat pana cand ii sare sangele din ochi. Se poate reduce simtitor pedeapsa sau chiar sa se retina scuza provocarii, caci acel baiat a zis "si o fata de 14 ani stie ce vrea un baiat de la ea" si ca stie ca are prieten ,desi el zicea ca nu mai are sau ca vor sa se desparta caci el a agresiv.
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 16:21, 12 Decembrie 2023
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e nicio provocare din partea victimei, iar agresorul va beneficia de... circumstante agravante.
În mod sigur nu se va reduce nimic. Din contra, mie mi se par aplicabile mai multe agravante. Poate reușiți totuși dumneavoastră să schimbați jurisprudența și să convingeți judecătorul ... Cred că va fi foarte interesant pentru persoanele din sala de judecată să asculte cum explicați dumneavoastră starea excepțională sub imperiul căreia vă aflați, mai ales având în vedere că de la afirmația persoanei și până la întâlnirea stabilită a curs ceva timp, ați premeditat și făcut demersuri pentru săvârșirea infractiunii ( oricum, afirmația în sine nu are nicio latură infracțională/ provocatoare). Starea aceasta excepțională s-a extins și asupra celorlalți participanți? As face pariu că măcar unul dintre autorii chemați la "luptă " este minor... poate mă înșel, dar asa am eu o bănuială. Cred că mai bine ați începe sa citiți circumstanțele agravante...e doar un sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

73 lit b retinut din flori ... sagui sagui Un tip intra pe profilul unei fete, fara sa stie ca defat e prietenul ei pe acel profil. Prietenul, dandu-se fata intreaba: ce vrei de la mine? Baiatul ... (vezi toată discuția)
Talharie StefanMarian StefanMarian Acum 2 ani de zile datorita ca ma trecut printr-o perioada mai grea am comis o \"talharie\" as vrea sa stiu si eu daca risc sa fac inchisoare sau pot scapa ... (vezi toată discuția)
Tentativa de viol? asatuka asatuka Este o speta (nu din Romania). Fata vrea sex, el nu vrea, iar fata il ia la bataie, este tenativa de viol sau talharie ... (vezi toată discuția)