avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune

impreuna cu fosta mea sotie sunt proprietarul unui teren intravilan in mediu urban cu deschidere de 10 m, si lungime de 40 m. fosta mea sotie doreste iesirea din indiviziune . exista aceasta posibilitate? si daca da caresunt pasii cetrebuie urmati si costurile pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:05, 1 Februarie 2010
la un cadastrist se poate face impartirea terenului. cu cadastrele de dezmembrare se merge la un notar si se face partaj voluntar .
notarul intabuleaza .

daca partile nu se inteleg , se face iesirea din indiviziune prin instanta.
varianta acesta este posibila si in cazul in care exista intelegere intre parti ,dar este avantajoasa intrucat se recupereaza taxa de timbru.
;)
in orice situatie este obligatorie documentatia tehnica cadastrala de dezmembrare a terenului . :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune reddy reddy Buna ziua, voi incerca sa expun cat mai succint situatia mea: in anul 1999 s-a vandut o cota parte de 1/2 dintr-un teren unui tert. Restul de 1/2 din acest ... (vezi toată discuția)
Partaj intre fratii mostenitori. Phantom.haxor Phantom.haxor Buna ziua am si eu o problema delicata. In urma decesului mamei noastre eu si fratele meu am mostenit un apartament,fiecare avand 50% cota parte.Acum noi ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune valpetcu valpetcu Buna, Puteti sa-mi spuneti care ar fi cea mai avantajoasa varianta pentru a face un partaj succesoral? Este mai bine sa-l facem prin notar? si in cazul ... (vezi toată discuția)