avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Raspuns către politia locala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Raspuns către politia locala

Am primit o foaie xerox cu lamurirea situatiei la politia locala. Am scris pe email la dansii, ce vor sa zica cu asta. Iar ei au dat raspunsul acesta: stationat neregulamentar in dreptul marcajului continuu. Si sa le dau datele pentru proces verbal in lipsa. Ce este de facut? Mentionez ca nu era nici un indicator, doar o linie alba cu vopsea alba pe jos.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 06:00, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dați-le datele ca să facă PV-ul, amenda pentru parcare neregulamentară nu poate fi mai mare decât amenda pentru refuzul comunicării datelor:

„La solicitarea poliţiei rutiere sau a poliţiei locale, proprietarul sau deţinătorul mandatat al unui vehicul este obligat să comunice acesteia, în termenul indicat în cuprinsul solicitării, datele de identificare ale persoanei căreia i-a încredinţat vehiculul pentru a-l conduce pe drumurile publice”, va scrie, de duminică, în Codul rutier.

Poliţia locală va putea solicita aceste date de identificare numai în legătură cu exercitarea competenţelor în domeniul circulaţiei pe drumurile publice, adică, de principiu, atunci când vine vorba despre oprirea sau parcarea neregulamentară a mașinilor.

Dacă vor ignora solicitările poliției, indiferent dacă vorbim despre cea locală sau cea rutieră, proprietarii de mașini vor putea primi amenzi din clasa a patra de sancțiuni, adică între nouă și 20 de puncte-amendă. Ținând cont de faptul că punctul-amendă are valoarea de 145 de lei, sancțiunile vor putea ajunge la sume cuprinse între 1.305 și 2.900 de lei.”
www.avocatnet.ro/articol_613...

După ce primiți PV-ul în puteți contesta dacă sunteți de părere că nu ați încălcat nicio regulă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are obligatia agentul constatator de la locala sa fotografieze pozitia autoturismului? DlGoe DlGoe Buna ziua! Am stationat cu autoturismul pe intrandul de la un imobil(casa). Aia de la locala au zis ca am stationat pe trotuar. Masina e un Smart, are ... (vezi toată discuția)
Am primit o comunicare în parbrizul mașinii de la poliția ... Silviu Berculeanu Silviu Berculeanu Am primit o comunicare în parbrizul mașinii de la poliția locală sector 1 București prin care spune că mașina a fost depistată staționând ... (vezi toată discuția)
Solicitare date conducator auto guestgii guestgii Buna ziua, Am gasit pe 11.12 2023 in cutia postala un PV de inmanare/afisare a solicitarii si o \"Solicitare date de identificare\" pentru o parcare ... (vezi toată discuția)