avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonus banesc pentru concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonus banesc pentru concediu de odihna

Buna ziua!
Pentru un salariat care in noiembrie are 2 zile concediu de odihna, iar salariul sau a fost majorat o data la 1 septembrie si inca o data la 1 noiembrie, la plata salariului noiembrie se poate da un bonus in bani astfel incat restul de plata pentru luna noiembrie sa nu fie mai mic decat in cazul in care nu ar fi fost in concediu de odihna? Mentionez ca nu exista ore suplimentare, sporuri ocazionale, tichete. Doar un salariu brut si atat.
Restul de plata pentru noiembrie, fara acest bonus in bani, ar iesi mai mic avand in vedere ca in cele trei luni anterioare noiembrie salariul a fost mai mic.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
MihaelaChirita, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihaelaChirita , utilizator 16:30, 15 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate va ajuta art.150 din Codul muncii
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizație de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizațiile și sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
Faceti comparatia intre cele doua si o acordati pe cea favorabila salariatului.
Ultima modificare: Vineri, 15 Decembrie 2023
magiccom, utilizator
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna adimanea adimanea Buna ziua. As vrea sa stiu daca la calculul concediului de odihna se iau in calcul sporul de noapte, orele suplimentare platite (deoarece nu pot fi compensate ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna thanya thanya Pe 5 noiembrie 2013 am schimbat locul de munca, am avut dreptul la 3 zile C.O. in decembrie, ore suplimentare 32 (decembrie), va rog sa-mi spune-ti rest plata ... (vezi toată discuția)
Plata zile concediu odihna raportata la salariul al 13-lea sandugigi sandugigi Buna ziua Va rog sa-mi spuneti daca in lunile octombrie, noiembrie si decembrie am avut ore suplimentare, plus al 13-lea salariu in luna decembrie, iar in ... (vezi toată discuția)