avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Plata zile concediu odihna raportata la salariul al ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Plata zile concediu odihna raportata la salariul al 13-lea

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in lunile octombrie, noiembrie si decembrie am avut ore suplimentare, plus al 13-lea salariu in luna decembrie, iar in luna ianuarie 2017 am avut 10 zile concediu de odihna, plata acestor zile se face la nivelul realizarilor pe cele 3 luni anterioare incluzand si salariul al 13-lea?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 16:54, 9 Februarie 2017
Codul muncii prevede:

ART. 150
(1) Pentru perioada concediului de odihnă salariatul beneficiază de o indemnizaţie de concediu, care nu poate fi mai mică decât salariul de bază, indemnizaţiile şi sporurile cu caracter permanent cuvenite pentru perioada respectivă, prevăzute în contractul individual de muncă.
(2) Indemnizaţia de concediu de odihnă reprezintă media zilnică a drepturilor salariale prevăzute la alin. (1) din ultimele 3 luni anterioare celei în care este efectuat concediul, multiplicată cu numărul de zile de concediu.
(3) Indemnizaţia de concediu de odihnă se plăteşte de către angajator cu cel puţin 5 zile lucrătoare înainte de plecarea în concediu.

Deci, la calculul indemnizatiei de CO se considera salariile de baza, indemnizatiile si sporurile cu caracter permanent, iar sumele pentru ore suplimentare si al 13-lea salariu nu intra in aceasta categorie.
Multumesc mult pentru raspuns
Am dedus ca orele suplimentare sunt incluse in acea medie a realizarilor pe 3 luni anterioare. Este corect?
Dupa parerea mea, nu este corect. Dar si legislatia care defineste sporurile permanente este veche.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul concediu odihna anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema : o salariata care a fost in concediu medical mai multe luni, brutul realizat in lunile de concediu ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia concediu odihna-calcul vgrec58 vgrec58 Ma intereseaza cum se calculeaza concediul de obihna daca: Cistigul pe ultimele 3 luni diferit cu ore suplimentare si sporuri de Productie fata de salariul ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna ContSters116232 ContSters116232 Deci sunt in urmatoarea situatie,luna trecuta am avut concediu de odihna 8 zile ,am lucrat mai multe ore , am realizat targetu care il aveam si am luat salariu ... (vezi toată discuția)