avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... cand pot iesi la pensie ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cand pot iesi la pensie ?

sant nascut 18 04 1952 am ovechime in munca de 24 ani din care 14 ani si 4luni in grupa 1
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:22, 31 Ianuarie 2010
Stagiul de cotizare: 35 ani
Virsta de pensionare: 56 ani si 7 luni
reducere cu 8 ani si 5 luni
Limita minima a varstei reduse este de 50 ani si nu poate fi cumulata cu alte reduceri.
bonea.nicolae a scris:
sant nascut 18 04 1952 am ovechime in munca de 24 ani din care 14 ani si 4luni in grupa 1

Daca acestea sunt datele precise, puteti sa depuneti cererea de pensionare si maine. Varsta standard de pensionare va fi redusa cu 8 ani si 5 luni pentru cei 14 ani realizati in grupa I de munca, conform art. 167 ind. 1 din Legea nr. 19/2000.

Categoria de pensie de care veti beneficia este pensia pentru limita de varsta.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2010
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare... valy 84 valy 84 tatal meu a implinit 58 de ani in august 28 anul curent, are o vechime in munca de 43 ani, poate depune dosarul de pensionare, daca nu cand ar putea sa o faca. (vezi toată discuția)
Grupa i subteran kero kero Sunt femeie nascuta in 17/04/1955, cu o vechime de 33 ani din care 9 ani si 6 luni in grupa I de munca (subteran cu pondere de 75%/zi) cand ma pot pensiona, ... (vezi toată discuția)
Pensionare GAVRIL RELU GAVRIL RELU Ma numesc Gavril Relu sunt nascut in 1957 am o vechime totala de 31 de ani din care 14 ani la grupa I de mina subterna% si 16 ani la grupa a II a.Va rog sa-mi ... (vezi toată discuția)