avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Masina de la un particular pentru taxi
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Masina de la un particular pentru taxi

Buna ziua ! Vreau sa cumpăr o masina de la un particular pentru a deschide o firma de taxi . As dori sa știu dacă în acest caz este mai bine sa deschid srl-ul înainte și sa cumpăr masina direct pe firma ca să recuperez tva-ul . Mulțumesc !
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 17:26, 16 Decembrie 2023
Daca veti cumpara masina de la o persoana fizica , aceasta nu o vinde cu TVA , prin urmare nu aveti ce deduce .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva masina noua (import/export) petre123 petre123 Buna ziua, Am posibilitatea sa cumpar din Germania 2 masini (noi) cu volan pe dreapta. Care este politica TVA-ului tinand cont ca eu cumpar acele masini ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina sh - achizitie tva Roger25 Roger25 Buna ziua, Am gasit un tip (pare de incredere, din ce imi povesteste), care are o firma care se ocupa cu masini second-hand din spatiul intracomunitar ... (vezi toată discuția)
Achizitie auto din germania. taxe? auricius auricius Buna ziua.Doresc sa achizitionez o autoutilitara noua din germania ,printr-un credit de investitii de la o banca din tara.Firma din germania imi va factura ... (vezi toată discuția)