avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suntem o firma ( SRL ) cu 2 asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suntem o firma ( SRL ) cu 2 asociati

Buna ziua

Suntem o firma ( SRL ) cu 2 asociati ( fiecare cu cate 50% ). Celalalt asociat poseda si functia de administrator al acestei soc. comerciale.

Pana in 30.05.2023 am fost si eu administrator . Mi-am dat demisia la sf lunii mai a.c. , iar incepand cu 01.06.2023 este unic administrator celalalt asociat al meu.

La ora actuala situatia este astfel
- CERTIFICATUL CONSTATATOR este stipulat ca eu sunt doar asociat cu 50 % , iar partenerul meu este si asociat ( 50% ) , si unic administrator

- ACTUL CONSTITUTIV in vigoare este din august 2021 ( atunci am mai facut ceva modificari ) , este semnat de ambii asociati si acolo este stipulat ca amandoi suntem si administratori si asociati cu cate 50% fiecare .

As dori sa reintru in functia de administrator , dar celalalt asociat nu mai vrea ( exista un litigiu intre noi )!!!

Exista vreo cale rapida ?

Va multumesc anticipat !!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 19:42, 24 Decembrie 2023
certificatul constatator este relevant pentru situatie. dupa cum sunt impartite actiunile, este evident ca deciziile se pot lua doar cu unanimitate, prin urmare...rezolvati mai intai diferendul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare bunuri din patrimoniul srl-ului de catre asociat productionmaria productionmaria Buna ziua Suntem o firma (SRL) cu 2 asociati ( fiecare cu cate 50% ) . Celalalt asociat poseda si functia de administrator al acestei societati ... (vezi toată discuția)
Doi administratori in societate comerciala AdrianC78 AdrianC78 Sunt administrator intr-un SRL in care sunt doi administratori cu drepturi depline aceasta situatie fiind stipulata in statutul Societatii, eu detinand 50% iar ... (vezi toată discuția)
Angajare personal in srl - opozitie asociat Dochian Dochian Suntem doi asociati/administratori cu drepturi egale (50%) la o firma , daca unul vrea sa angajeze o anumita persoana X iar celalalt nu vrea sub nici o forma ... (vezi toată discuția)