avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii care nu au coș de fum, pericol de incendiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii care nu au coș de fum, pericol de incendiu

Locuiesc la țară, încălzirea se face pe lemne. Vecinii de lângă mine au un cuptor în care fac focul pentru a se încălzi dar NU au cos pentru evacuarea fumului. Fumul iese direct în pod (casa fiind de vre-o sută de ani, pod de lemn uscat) și fumul printre țigle afară. În cazul în care sare o scânteie aceasta v-a sari direct în pod, ei vor lua foc și prin urmare și casa mea.
Întrebarea este: Este legal așa ceva? Să faci focul și să nu ai un coș? Și ce pot face, unde pot depune o plângere? Ce am de făcut?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:59, 18 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti plangere la ISU.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Puteti sesiza primaria (echipa de interventie in caz de incendiu) si IJSU in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru riscul posibil de incendiu.
100 de ani de când este construită casa nu a luat foc până acum.
În timp a dovedit că e bine construită.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Foc cu lemne PalfiM PalfiM Sunt administratorul unui bloc de locuinţe foarte vechi(nu ştiu sigur din ce an) unde fiecare apartament are sobă de teracotă. Nu de mult am primit o ... (vezi toată discuția)
Cos de fum la bloc lloryshyka lloryshyka Buna seara, locuiesc la etajul 1 (unu)al unui imobil cu 4 (patru) etaje, vecina de la parter are ca sursa de incalzire soba pe lemne cu cosul de fum ridicat ... (vezi toată discuția)
Numar scari de bloc valentinstan valentinstan Exista vreo reglemantare in domeniul constructiilor care sa impuna numarul de scari de bloc? E vorba si de evacuarea persoanelor in caz de incendiu. E vorbea ... (vezi toată discuția)