avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 337 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, am o intrebare referitoare la vechimea mea ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, am o intrebare referitoare la vechimea mea in munca, ...

Buna ziua, am o intrebare referitoare la vechimea mea in munca, de unde se poate afla exact cat este oficial.
Am peste 13 ani vechime ( obtinuta la mai multe locuri de munca incepand cu 1990, cu pauze pentru ca am mai fost plecata in strainatate) dar la ultimul loc de munca sunt trecuta doar cu 5 ani ,adica vechimea exclusiv de acolo. Recent am solicitat rectificarea vechimei precum si acordarea gradatiei 3 , am obtinut marirea salarului corespunzator gradatiei 3 la zi precum si acordarea retroactiva a banilor din ultimii 3 ani de cand am intrat la aceasta gradatie ( ma rog , mi se plateste acum in 3 rate, de-a lungul a 3 luni , intreaga suma restanta).
Totusi nu sunt sigura ca s-a corectat si la dosarul meu cu acte aceasta vechime , de la salarii( birou salarizare) mi se spune ca in continuare figurez doar cu 5 ani vechime( adica cat am lucrat la ultimul loc de munca) Eu vreau sa stiu sigur ca la dosarul meu de angajare figureaza intreaga mea vechime de 13 ani jumate. Doamna care se ocupa cu dosarele angajatilor evita sa-mi raspunda daca a corijat si in acte vechimea mea, desi am intrebat de cateva ori. Cum si de unde pot afla vechimea mea exacta cu care figurez in sistem care va conta la pesie. Dupa cati ani de munca se poate lua pensia minima in Romania ? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:40, 17 Decembrie 2023
Din pacate, nicio institutie a statului nu are in competenta calculul vechimii in munca la solicitarea unei persoane... la iesirea la pensie , Casa de Pensii face calculul stagiului de cotizare.

Stagiul minim de cotizare este de 15 ani pana la 31.08.2024, iar de la 01.09.2024 este de minim 15 ani contributivi in munca (fara perioade asimilate).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respingere dosar de pensionare pentru limită de vârstă CYBORG CYBORG Vă rog, ultima întrebare: Dacă nu ai la dosar cel puțin fix,FIX, 15 ani munciți, ți se poate respinge dosarul de pensionare, chiar dacă ai vârsta de ... (vezi toată discuția)
In stagiul minim de cotizare pentru pensie de 15 ani intra si ... rsergiu rsergiu in stagiul minim de cotizare pentru pensie de 15 ani intra si cei 5 ani de facultate,efectuati la zi? (vezi toată discuția)
Calcul stagiu .pensie anticipata 2024. as avea nevoie de putin ajutor in urmatorul caz: ... CHANEL CHANEL Ziua buna ! As avea nevoie de putin ajutor in urmatorul caz: Femeie, nascuta in 05.1966 , implineste 58 ani in 05.2024 , deci s-ar incadra la conditia de ... (vezi toată discuția)