avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii mi-au distrus gardul nou construit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii mi-au distrus gardul nou construit

Vecinii mi-au distrus gardul nou construit

Am construit un gard intre mine si un vecin, in urma unui conflict in care vecinul a facut abuz de violare a proprietatii, prin incercarea de a muta limita proprietatii, chiar dupa marcarile facute de topograf.
Am ridicat pana la urma gardul, fara sa ii fac plangere penala la mutarea limitei(stalpilor instalati de topograf) si dupa ce am ridicat gardul, la cateva saptamani am gasit gardul daramat, si clar lovit cu o masina sau impins aproape sa cada, smuls din fundatie.
Nu am dovezi sau martori oculari dar vecinul este singurul suspect din cauza ca nu mai am alti vecini in preajma care ar putea crea distrugerea.
Deasemeni tot in acest timp am gasit si masina lovita puternic cu aripa indoita.
Care ar fi actiunile corecte in acest caz?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:38, 20 Decembrie 2023
Plangere penala făcută vecinului pentru distrugere.
Refaceți gardul și puneți camere.
Mulțumesc pentru răspuns. Poliția nu trebuie sesizată?
pai unde credeati ca faceti plangere penala pt distrugere, nu la politie ?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Încă sunt nelămurit pentru ca nu mi s-a mai întâmplat așa ceva vreodată. Dacă știam nu mai intrebam. Am menționat poliția pentru că din cercetările mele am înțeles că teoretic e mai eficient dacă plângerea se depune la parchet.
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Plangerea ajunge tot la politie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. ... tepes1 tepes1 Constructorii mei au conspirat cu vecinul sa mute granita proprietatii. Buna ziua, am cumparat un teren si am hotarat sa schimb gardul vechi cu unul nou, pe ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă scriu în numele mamei mele care are o problemă ... TecarMariaDomnica TecarMariaDomnica Bună ziua. Vă scriu în numele mamei mele care are o problemă cu un vecin. Mama are un teren, la 3 case de casa ei. Pe acel teren e mormântul tatălui ... (vezi toată discuția)
Stalp de colt impins de vecin SANTIER SANTIER Buna ziua! Am construit un gard din teava rectangulara introdusa in beton pana la fata pamantului si apoi am aplicat plasa fi 4 cu ochiuri de 10 x 10 cm ... (vezi toată discuția)