avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii overdraft
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

overdraft

beneficiez de overdraft la locul de munca#-o.in caz de demisie sau concediere,pt overdraft cine e girantul la banca?daca refuz sa il achit,pe cine apeleaza banca pt acoperirea imprumutului
Cel mai recent răspuns: lomagnificul , utilizator 21:54, 28 Septembrie 2010
Am inteles intrebarea cat si substratul ei. Presupunand ca plateste girantul acesta se va indrepta pe cale judecatoreasca impotriva salariatului in vedere recuperarii sumei. In ultimii ani unitatile au incheiat conventii cu bancile fara a gira asemenea sume. Trebuie vazuta conventia dar si contractul semnat de salariat.
Asa cum ati mentionat si dvs. persoana care a avut descoperire de card a beneficiat de o suma de bani si in mod normal aceasta suma trebuie restituita de cine a consumat-o.
in practica am intalnit 2 cazuri si anume:
1. Overdraft fara girant - cel mai comun caz - angajatorul are obligatia de a anunta banca in momentul in care angajatul inceteaza raporturile de munca

2. Overdraft garantat de angajator - caz destul de rar intalnit - angajatorul are obligatia de acoperi sumele nerambursate de angajat. Acest caz este intalnit de obicei la locurile de munca in care angajatul are lasate garantii angajatorului.

Binenteles ca beneficiarul (angajatul) are obligatia restituirii sumelor.
Daca acesta (si in cazul de fata) nu are intentia de a innapoia aceste sume trebuie luate in considerare urmatoarele 2 aspecte:
1. Introducerea acestuia in biroul de credite - adio alte credite sau eventual se vor putea lua credite cu costuri mai mari
2. in mod sigur creanta va fi cedata de catre banca unei firme de recuperari care va sti sa scoata cat mai multi bani de la debitor (se cunosc o gramada de cazuri in care persoana a platit de 2 sau 3 ori suma datorata)
nu am mai deschis o tema, problema mea este urmatoarea:

am solicitat la biroul de credit sa vad ce au ei despre mine: nume+cnp..bla bla

in raspuns, am vazut ca am o descoperire de card la CEC BANK si un cont la OTP BANK

am sunat si la otp si la cec si m`au verificat dupa nume. NU apar la niciunul.
am sunat apoi la biroul de credit, m`au ferificat la tel dupa cnp&nume si chiar si separat ...si mi s`a spus ca ei imi furnizeaza informatiile pe care le `au primit de la bancile respective. deci ..am !

mi s`a sugerat, decatre cea care mi`a tratat solicitarea, la bir. de c. ca sa merg personal la birourile de raportari ale cec&otp si sa solicit in scris daca au date cu privire la persoana mea .

intrebari: ati intalnit situatii ca a mea, ce este de facut ? sigur o sa rezolv mergand la bancile astea ?
*stiu sigur ca la CEC sunt niste obosite birocrate care te trimit de la una la alta..

va multumesc,
Laurentiu
La fiecare banca daca dvs. nu ati solicitat ar trebui sa cereti sa va arate documentele in original pe baza carora vi s-a acordat overdraft sau conventia (nr acesteia !) daca exista.

Alte discuții în legătură

Biroul de credite yume21 yume21 Buna ziua! Am luat o rata de 7000 de lei aproape acum un an de la OTP BANK cu o durata de rambursare de 5 ani. Acum doua luni firma la care am lucrat s-a ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit Claudiu Filip Claudiu Filip Buna ziua! Am aflat de curand ca am fost introdus in Biroul de credite de catre banca italo-romena cu restante de 120 de zile. Problema este in felul ... (vezi toată discuția)
Inadvertente intre banca si biroul de credite george_iulian george_iulian Buna ziua, Am si eu o problema legata de banca sau si de biroul de credite: Acum mai bine de 4 luni am inchis optiunea de overdraft ca mai apoi sa inchid ... (vezi toată discuția)