avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Pensie alimentara
Suntem în cazul unei persoane care din 2 octombrie este imobilizat la pat,fără capacitate de munca,necesita terapie. Are de plătit pensie alimentara copilului,însă având in vedere ca nu are nici un venit este în imposibilitate de a plati.
ce e de facut?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 06:51, 20 Decembrie 2023
puteti solicita in instanta sistarea pensiei o perioada pana va recuperati.

(1) Poate fi obligat la întreţinere numai cel care are mijloacele pentru a o plăti sau are posibilitatea de a dobândi aceste mijloace.

(2) La stabilirea mijloacelor celui care datorează întreţinerea se ţine seama de veniturile şi bunurile acestuia, precum şi de posibilităţile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute în vedere celelalte obligaţii ale sale.

Pentru a solicita in instanta sistarea pensiei ce documente depun,care este procedura? Am depus dosar pentru pensia de handicat si urmeaza sa depunem pentru pensie de boala. in cazul in care va primi decizie pentru cele 2 pensii,pensia alimentara va trebuie platita.
mihaela 71, utilizator
Da, pensia de întreținere va trebui plătită din pensia de boală.
Dacă nu va plăti benevol, va fi executat silit pe pensia de boală

Dacă va avea venit în viitor, va fi obligat la plata pensiei de întreținere.
Dapix, utilizator
Cele medicale și de la anaf ca nu are venituri.

mihaela 71 a scris:

Pentru a solicita in instanta sistarea pensiei ce documente depun,care este procedura? Am depus dosar pentru pensia de handicat si urmeaza sa depunem pentru pensie de boala. in cazul in care va primi decizie pentru cele 2 pensii,pensia alimentara va trebuie platita.

Din indemnizația de HANDICAP nu plătește pensie de întreținere, ci doar din pensia de invaliditate (boală).

Indemnizația de handicap are destinație specială destinată persoanei cu handicap, nu-i venit destinat pensiei de întreținere.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pensie de boala DanyD DanyD Poate fi urmarita silit pensia de boala? (vezi toată discuția)
Pensie intretinere raportata la salariul minim pe economie  Loredana Puscasu Loredana Puscasu In urma divortului s-a stabilit in sarcina sotului suma de 200 ron lunar raportata la nivelul salariului nimim pe economie insa el a facut apel si instanta de ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! Am divortat in 2012, am un copil care mi-a fost incredintat spre crestere iar pensia alimentara a fost stabilita la 175 lei/luna. Fostul sot ... (vezi toată discuția)