avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara

Buna ziua! Am divortat in 2012, am un copil care mi-a fost incredintat spre crestere iar pensia alimentara a fost stabilita la 175 lei/luna. Fostul sot intentioneaza sa isi faca pensie de handicap (venit ce consta in 234 lei/lunar) pentru a renunta la servici si a se muta la tatal sau unde au terenuri multe agricole. As dori sa stiu cati bani va primi fiul meu lunar dupa ce tatal lui se va pensiona. Copilul meu urmeaza terapii de recuperare care costa aproximativ 200 lei lunar. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:33, 19 Ianuarie 2014
Dvs vb de indemnizatie de handicap, daca se va pensiona pe caz de boala, pensia va fi mai mare la care se va adauga si aceasta indemnizatie.
Daca nu va cere micsorarea pensiei de intretinere, va plati cat s-a stabilit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara! buna ziua!am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. anul acesta ... Bianca098 Bianca098 Bună ziua! Am o intrebare,va rog sa imi răspundeți. Anul acesta in iunie sa terminat cu divorțul si custodia copilul fiind minor (4 ani) sa stabilit ca ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres?  Loredana Puscasu Loredana Puscasu Daca fostul sot e pensionat pe caz de boala si nu are posibiitati sa plateasca suma de 200 ron fixata de instanta judecatoareasca, pentru a nu-l mai reclama ... (vezi toată discuția)
Dreptul la alocatia monoparentala mireaandreiiustin mireaandreiiustin Buna ziua! As dori sa va intreb daca ca mama divortata a unui copil cu handicap grav pot beneficia de alocatia monoparentala. Tin sa mentionez ca salariul ... (vezi toată discuția)