avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua. Am si eu urmatoarea problema: tata decedat in urma cu 5 ani, mai am o sora decedata in urma cu 1 an care are 2 copii. In aceasta perioada eu am locuit cu mama, care a decedat acum 4 luni, dar in timpul vietii mi a facut testament ca partea ei din bunurile avute in timpul vietii cu tata sa mi revina mie. Succesiunea dupa tata nu a fost facuta. Intrebarea mea este daca acest testament mai este valabil sau intra toata mostenirea la sucdesiune intre mine si cei 2 nepoti. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mari65 , utilizator 14:38, 19 Decembrie 2023
se dezbate succesiunea dupa tata si daca nepotii nu ataca testamentul, veti mosteni tot ce avea mama, daca nu sunt de acord, acestia vor culege rezerva succesorala,jumatate din cat ar fi mostenit legal.
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune VioricaC VioricaC Buna seara, Suntem 2 mostenitori si nici nu are copii. Sora mea este casatorita . iar sotul are 2 copii din prima casatorie. Si eu sunt casatorita Ambii ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu testament si mostenitori rezervatari Statescu Statescu Buna ziua! Tatal, decedat mai demult. Mama, decedata de aproape un an. Au avut un baiat si o fata, care la randul lor au cate 2 copii, fiecare. Fata are de ... (vezi toată discuția)
Atacare testament leorot leorot Tatal meu a decedat in 1997, iar bunicul meu dinspre tata a decedat in 2002. 80% din bunurile imobile sunt pe numele bunicului, 20% pe numele bunicii. Tata mai ... (vezi toată discuția)