avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de varsta in ...

Conform legii, as putea iesi la pensie la limita de varsta in septembrie 2027. Tot conform legii, anticipat as fi putut iesi anticipat la pensie in septembrie 2022, daca as fi avut 33 ani si 11 luni contributii platite. As putea cumpara vechimea lipsa (aproximativ 11 luni) pentru o perioada din ultimii 6 ani in care nu am contribuit la sistemul de asigurari sociale? Și mai am o întrebare legată de tabelul din art.51 din Legea 360/2023. La pensia anticipată se ia în calcul reducerea din tabel?
Ultima modificare: Marți, 19 Decembrie 2023
lt, utilizator
Cel mai recent răspuns: CHKa , utilizator 15:48, 19 Decembrie 2023
Platiti degeaba , plata stagiilor de cotizare pentru perioade anterioare ( pentru ca NU se cumpara vechime in munca ) , nu se ia in considerare decat pentru pensia de limita de varsta . Iar pentru reducerea acordata conform art 51 , trebuie sa aveti indeplinit stagiul complet de cotizare contributiv .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa ... Em77 Em77 Ce stagiu de cotizare trebuie , pentru femeile cu copii, ca sa poată ieși mai devreme la pensie? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipată Bluetravelgirl Bluetravelgirl Bună ziua, sunt născută in 6 septembrie 1964 și lucrez in învățământ din septembrie 1988 .Am făcut facultatea de fizică, 4 ani, in cadrul ... (vezi toată discuția)
Grupa a ii a de munca doinageo doinageo Sunt femeie si am 53 de ani, vechime in munca 34 de ani si 6 luni, din care 5 ani si 6 luni au fost de grupa a II a de munca. Ma vor ajuta anii de munca cu ... (vezi toată discuția)