avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua ! Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 legea ...

Buna ziua !
Va rog sa ma lamuriti cu privire la art 36 legea 153/2017
Persoana salarizata în baza legii 153/2017 (personal contractual) are dreptul conform art 36 alin 1 sa fie reincadrata in functie in gradul/ trapta profesionala mai mare daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare decat treapta la care este incadrata ?
daca vechimea in specialitatea studiilor este mai mare si incadrarea nu respecta treapta profesionala ?
Este obligat angajatorul sa puna in aplicare art 36 alin 1 daca nu se incadreaza in bugetul alocat anului financiar ?
Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 20 Decembrie 2023
Nu am primit nici o decizie de reîncadrare la întrarea în vigoare a legii.

Șansă?
Solicitati angajatorului emiterea deciziei de reincadrare, situatie care va da dreptul la a depune contestatie.

Contestația poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.

Ordonatorii de credite soluționează contestațiile în termen de 30 de zile calendaristice.

Împotriva modului de soluționare a contestației persoana nemulțumită se poate adresa instanței de contencios administrativ sau, după caz, instanței judecătorești competente potrivit legii, în termen de 30 de zile calendaristice de la data comunicării soluționării contestației. Instanța se pronunță de urgență și cu precădere.
Bună dimineața! Ați oferit prea puține amănunte, astfel încât nu se pot cuantifica șansele de reușită. De principiu însă vă pot spune următoarele.
1. Decizia de reîncadrare pe noile funcții era obligatoriu a fi fost făcută încă din iulie 2017, iar emiterea acestei decizii nu are nicio legătură cu resursele financiare ale unității.
2. în cazul în care considerați că nu ați fost încadrată conform legii, cu stabilirea salariului de bază corespunzător noii funcții, vă puteți adresa instanței și puteți solicita drepturile salariale pentru trei ani în urmă de la data depunerii acțiunii.
3. puteți să solicitați în scris angajatorului o decizie de reîncadrare dar nu cred că asta va rezolva problema.

AlinaIonela12 a scris:

Nu am primit nici o decizie de reîncadrare la întrarea în vigoare a legii.

Șansă?

Legea mentioneaza o procedura prealabila , iar nerespectarea ei va duce la respingerea actiunii
În spețe asemănătoare și Tribunalul și Curtea de apel au respins excepția inadmisibilității, motivând că din moment ce nu s-a emis decizia de reîncadrare nu avea ce contesta. Și pentru că este vorba în cele din urmă de drepturi salariale neacordate.

Cornel Vasile a scris:

Legea mentioneaza o procedura prealabila , iar nerespectarea ei va duce la respingerea actiunii

Alte discuții în legătură

Promovare - cum se va calcul salariul ? ce prevederi legale se vor aplica ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog foarte frumos sa ma ajutati cu un raspuns ! In urma unui examen, 3 salariati au fost promovat pe un grad profesional imediat ... (vezi toată discuția)
Reincadrare dupa ccc sburlea corina sburlea corina Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti cum se face reincadrarea pe functie în cazul revenirii din concediul de cresterea copilului in data de 08.05.2017. Nu stiu ... (vezi toată discuția)
Modificare coeficienți după câteva luni Adamj Adamj Buna seara. Vă rog să-mi spuneți la 2 întrebari: 1. dacă este legal adoptată o hotărâre de consiliu de modificare a coeficienților după câteva ... (vezi toată discuția)