avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ...

Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Locuim in Canada. Copilul e nascut in Canada, are 21 ani si am vrea sa stim cum ar putea sa isi inregistreze cetatenia pentru a obtine pasportul romanesc. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Crina Eliade , utilizator 06:09, 20 Decembrie 2023
Legea cetățeniei române nr. 21/1991
art. 5
......
(2) Sunt, de asemenea, cetățeni români cei care:
....
b) s-au născut în străinătate și ambii părinți sau numai unul dintre ei are cetățenia română.
....

Dovada cetățeniei române se face cu cartea de identitate sau, după caz, cu buletinul de identitate, cu pașaportul, cu titlul de călătorie fără mențiunea «identitate incertă», cu certificatul prevăzut la art. 20 alin. (6) sau cu documentele prevăzute la art. 23 din lege.

În caz de nevoie misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României eliberează, la cerere, dovezi de cetățenie pentru cetățenii români aflați în străinătate.
Multumesc pentru raspunsul prompt.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Decembrie 2023
Crina Eliade, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatenie romana pentru un copil nascut in canada Sorina_Dragomir Sorina_Dragomir Care-i procedura si ce acte sunt necesare, daca ambii parinti sunt cetateni canadieni/romani, iar copilul (10 ani) s-a nascut in Toronto? (vezi toată discuția)
Buna ziua. ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. ... Florin Bondrea Florin Bondrea Buna ziua. Ambii parinti avem cetatenie dubla, romana si canadiana. Copilul e nascut in Canada, are 16 ani si am vrea sa stim cum putem sa ii inregistram ... (vezi toată discuția)
Cetatenia canadiana pentru nou nascut in canada din parinti romani iulimunteanu iulimunteanu buna ziua! va rog sa mi spuneti daca este obligatoriu ca parintii unui copil nascut in canada sa fie rezidenti (sau macar unul dintte ei ) pentru ca acesta sa ... (vezi toată discuția)