avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt Administratorul public de la o ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt Administratorul public de la o Primarie din judetul ...

Buna ziua, sunt Administratorul public de la o Primarie din judetul Iasi si sunt angajat cu contract de munca pentru o perioada determinata.
In data de 10.11.2023 a fost publicata Legea 348/2023 privind modificarea si completarea OUG 57/2019.
La art. 417 sa introdus al. (3) in care spune ,,Pentru functionarii publici care au domiciliul in alta localitate decat cea in care isi desfasoara activitatea si carora nu li se poate asigura o locuinta de serviciu, autoritatile publice locale pot decide, in baza unui regulament propriu, decontarea cheltuielilor de deplasare".
VA ROG SA-MI SPUNETI DACA EU BENEFICIEZ DE DECONTAREA CHELTUIELILOR DE DEPLASARE deoarece am domiciliul in alta localitate la o distanta de peste 50 km.
Multumesc!
Pot fi sunat si la T;0722214562
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 11:03, 20 Decembrie 2023
Bună ziua! Textul de lege nu face diferența dintre funcționar public cu contract pe perioadă nedeterminată sau determinată. Pe cale de consecință, se poate acorda legal decontarea cheltuielilor de deplasare, dacă sunt intrunite celelalte condiții : 1. Să nu vă poată fi asigurată o locuință de serviciu; 2. Angajatorul să decidă că decontează aceste cheltuieli ( nu este obligat. In textul de lege se menționează că POATE DECIDE.) 3. Să existe un regulament propriu adoptat de către autoritatea publică locală cu privire la modalitatea și cuantumul acestor sume ce se vor deconta. Dacă autoritatea publică decide să deconteze cheltuieli de transport, nu poate face diferența între funcționarii publici cu contract pe perioadă determinată sau nedeterminată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli cu deplasarea unui functionar public clemipet clemipet Daca localitatea de domiciliu a unui functionar public se afla la 40 km de localitatea unde se afla angajatorul, se pot deconta cheltuielile cu deplasarea pe ... (vezi toată discuția)
Decontarea transportului mincinosul mincinosul #-obuna ziua sunt functionar public si fac naveta vreo 20 km, as dori sa stiu daca exista un cadru legal,pentru decontarea acestor cheltuieli, sau ramane doar ... (vezi toată discuția)
La cati km - se deconteaza transportul unui angajat ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un raspuns: - la cati km - se deconteaza transportul unui angajat ? Nu avem in Regulament intern vreo prevedere in ... (vezi toată discuția)