avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... In conformitate cu art 396 amânarea pronuntatii poate ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

In conformitate cu art 396 amânarea pronuntatii poate fi 15 ...

In conformitate cu art 396 amânarea pronuntatii poate fi 15 zile, iar totalul amânărilor nu poate depasi 15 zile, din cate am inteles eu. Este NORMAL /LEGAL sa fie 2 amânări de 14 zile? Este vorba despre un proces de granituire foarte clar!
In cazul in care nu este legal, ce cai de sesizare am la dispozitie?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: nrobert13 , utilizator 22:27, 21 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Amânarea pronunțării a devenit o regula generala ,iar amânarea pt 4,,5 ,6 termene nu mai uimește pe nimeni.Atat timp cât nu exista sancțiuni prevazute ,volum mare de munca,lipsa personal și o comoditate a unor magistrați fenomenul va continua.In urma cu 20 de ani o amânare a pronunțării ne punea pe gânduri ca avocați,consideram ca speta e complexa sau judecătorul nu e lămurit.Acum a devenit o moda printre magistrați și în cauze banale..
E cam trist cand si oamenii care ar trebui sa faca dreptate, cauta portite. Pe de alta parte, faptul ca legiuitorii habar n-au sa faca legi, nu ma mai mira deloc. Cum e posibil sa faci o lege fara sanctiuni? ce rost mar are legea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pronuntare ?!? MJJ MJJ Buna seara. Am si eu o intrebare : cat poate sa dureze pana un judecator se pronunta intr-un caz (penal)? O cunostinta a avut fondul pe 22 septembrie si s-a ... (vezi toată discuția)
Anulare hotarare judecatoreasca flomrco47 flomrco47 Este un motiv de anulare a unei hotarari judecatoresti pentru faptul ca instanta a amanat pronuntarea peste termenul legal de 15 zile conf. art 396 alin 1 din ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii alpinada alpinada Buna seara, De cate ori se poate amana pronuntarea intr-un proces? Exista un proces/procedura prin care se poate afla de ce se amana de mai multe ori ... (vezi toată discuția)