avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Civil. Procedura.
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Civil. Procedura.

Buna seara. De cate ori se poate amana pronunțarea intr o cauza civila? Știu pe cineva a cărei cauza este deja la a 4 a amânare a pronunțării, fără un motiv anume.. Mulțumesc frumos..Seara frumoasa! Cu stima.. Marius B.
Nu exista un numar prestabilit sau maxim. Mai nou aceasta este practica curenta a majoritatii instantelor, din cauza incarcaturii foarte mari a sedintelor de judecata. Uneori se amana de 3 -4 ori, alteori si de 20 de ori.

Bună seara. Da. Dar art. 396 alin 1 din Cpc prevede în termen maxim.de 15 zile de amanare a pronunțării. De la încheierea dezbaterilor. Ori aici am deja peste 30 de zile și peste 6 amânări, intr o cauza civila. De amanari de pronuntare. Nu de judecata. Cred ca ar trebuie făcută o cerere în sensul 522 Cpc. De urgentare. Și Cedo prevede termenul rezonabil Mulțumesc frumos. Seara frumoasa..

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu exista un numar prestabilit sau maxim. Mai nou aceasta este practica curenta a majoritatii instantelor, din cauza incarcaturii foarte mari a sedintelor de judecata. Uneori se amana de 3 -4 ori, alteori si de 20 de ori.

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2025
Marius Bote, Practician in insolventa
D-le practician in.insolventa asa cum și noi știm doar anumite aspecte ale profesiei dvs si doar teoretic asa și dvs cu procedura civila..În practica peste 90%din cauze (chiar banale)se se amana pronunțarea de cel puțin câteva ori.Remedii procesuale sunt puține,fără șanse reale de a duce la urgentare..Cât privește textul.indicat de dvs sunt doar termene de tecomandare..Cum spunea un amic polițist cu.pretentii de jurist,, teoria sine praxis e o marota sine axis"Concluzia ce spuneți dvs teoretic e adevărat dar realitatea e alta..
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Da legea prevede, insa nu exista sanctiune si de aceea realitatea este cea pe care v am expus o. Sigur se pot face cereri, inclusiv pe durata procedurii dar scopul nu stiu daca il veti atinge.

Marius Bote a scris:

Bună seara. Da. Dar art. 396 alin 1 din Cpc prevede în termen maxim.de 15 zile de amanare a pronunțării. De la încheierea dezbaterilor. Ori aici am deja peste 30 de zile și peste 6 amânări, intr o cauza civila. De amanari de pronuntare. Nu de judecata. Cred ca ar trebuie făcută o cerere în sensul 522 Cpc. De urgentare. Și Cedo prevede termenul rezonabil Mulțumesc frumos. Seara frumoasa..

AV. GABRIELA GERBER a scris:

De fapt, procedura nu spune de niciun maxim de 15 zile, ci spune „amânată pentru un termen care nu poate depăși 15 zile”. De asemenea, nu spune ca nu poate exista un al doilea termen, si el de maxim 15 zile, sigur.
De aceea nu veti gasi in instanta amanari de 16 sau 30 de zile, mai nou... ci de maxim 15 zile. De cate ori e nevoie.

Alte discuții în legătură

Amanare pronuntare madalyna madalyna Vi s-a mai intamplat sa se amane pronuntarea de 2 ori consecutiv? Conform art.260(1) Cod Procedura Civila, instanta poate amana pronuntarea pentru un termen ... (vezi toată discuția)
Amanarea pronuntarii alpinada alpinada Buna seara, De cate ori se poate amana pronuntarea intr-un proces? Exista un proces/procedura prin care se poate afla de ce se amana de mai multe ori ... (vezi toată discuția)
Amanare a pronuntarii alexandraoo3 alexandraoo3 Buna ziua! Am si eu o întrebare...de cate ori se poate amâna o pronuntare? Deja sunt 3 amânări ale pronuntarii,sa ne asteptam si la a patra,a cincea si tot ... (vezi toată discuția)