avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare, ore de recuperare!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare, ore de recuperare!

Buna ziua! Sunt jandarm si as vrea si eu sa stiu,daca ma puteti ajuta,ce legi si ce surse sa folosesc pentru a fi la curent cu normele legale de acordare a orelor de recuperare care se dau pentru atenuarea orelor suplimentare. Ma intereseaza daca se pot taia aceste ore suplimentare cand mi au dat ei in loc de o zi libera(L) o zi de recuperare(R),de multe ori dupa o tura de zi de 12 ore sau alte ori chiar dupa o tura de noapte. Am peste 200 de ore suplimentare iar de la luna la luna taie din ele spunand ca se acorda recuperare din orele de acum 2 luni in urma tocmai ca sa nu treaca perioada si sa fie nevoiti sa le plateasca. Si nici nu gasesc ceva concret cu privire la asta. Peste tot scrie ca nu se aplica prevederile din codul muncii,atunci ce prevederi din ce lege se aplica?
Ultima modificare: Joi, 21 Decembrie 2023
LoudCat2043, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 21 Decembrie 2023
Compensarea muncii suplimentare, prin ore libere plătite, se face în următoarele 60 de zile de la prestarea acestei munci;
( MAI - ORDIN nr. 27 din 27 februarie 2023 privind condițiile de stabilire a majorării salariale pentru munca suplimentară prestată în cursul anului 2023 de personalul cu statut special, precum și activitățile deosebite cu caracter operativ sau neprevăzut)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul zile de recupere claudiu.2017 claudiu.2017 sunt muncitor, personal nedidactic, prestez intr-o luna 264 ore (zi+noapte, sambata, duminca - tura 24/48), luna are 22 lucratoare (22x8=176),mi se platesc ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma consiliati pentru a rezolva urmatoarea ... edi68 edi68 Buna ziua. Va rog sa ma consiliati pentru a rezolva urmatoarea situatie. Lucrez ca infirmier intr-un camin pentru persoane varstnice. În luna martie la ... (vezi toată discuția)
Salariatul de noapte sabinna sabinna Un salariat de noapte care lucreaza la tura, 12 cu 24, pe o perioada de referinta de 3 luni, depasesete timpul normal de 8 ore, prevazut de Codul muncii. Este ... (vezi toată discuția)