avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lamurire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lamurire

Buna seara. Am si eu o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In anul 1993 in ultima zi tatal meu a depus cerere pentru eliberarea titlui de proprietate dupa tatal lui ( mentionez ca tatal meu mai are frati dar probabil ei nu au depus in termen legal cerere intrucat i-a fost eliberat titlul de proprietate doar pe numele lui ). In anul 1999 tatal meu a decedat iar eu fratele meu si mama am facut masa succesorala a tuturor bunurilor mobile si imobile cat si pentru pamant. In anul 2008 s-au trezit fratii lui tata ca au si ei pamant drept urmare Comisia locala ne-a chemat in judecata atat pe mama cat si pe fratii lui tata pentru anularea titlului de proprietate.La primul termen din data de 14.10.2008 acorda un nou termen pentru data de 19.11.2008 din lipsa de procedura. La termenul din 19.11.2008 Acordă termen la data de 17.12.2008 pentru ca reclamanta să depună la dosar copii de pe acţiune pentru a fi comunicate pârâţilor. La termenul din 17.12.2008 Suspendă judecata cauzei pentru neîndeplinirea obligaţiilor dispuse prin încheierea de şedinţă din data de 19.11.2008 de către reclamantă. Cu recurs. In anul 2010 ne trezim ca suntem chemati iarasi in judecata. La termenul stabilit m-am prezentat singura , iar judecatorul m-a anuntat ca se va da solutia. Solutia este 26/01/2010 Admite excepţia perimării acţiunii. Constată perimată acţiunea. Cu drept de recurs. Va rog sa-mi spuneti si mie ce sanse de castig au fratii lui tata si care este termenul in care se poate face recurs si de catre cine? Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: mariana 49 , utilizator 09:53, 1 Februarie 2010
In tot, nu ati aproape nimic! Altfel, declarati recurs impotriva acelei hotarari judecatoresti care vi se va comunica!
buna dimineata!
perimarea= sanctiune civila c aefect al lasarii cauzei in nelucru mai mult de 1 an.
În situaţia în care instanţa constată că a operat perimarea, ea va pronunţa o hotărâre, care este supus recursului în termen de 5 zile de la pronunţare (art.253 alin.2 C.proc.civ.).
Cine trebuie sa faca recurs? Consiliul local ca reclamant sau noi ca parati?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un raspuns la o pronuntare pe exceptia perimarii myo myo Buna dimineata, in anul 2013 am avut o actiune de divort introdusa la care nu ne=am prezentata , nici eu- reclamanta si nici paratul, motivul fiind impacarea ... (vezi toată discuția)
Perimarea este stabilita din oficiu sau se cere? sejc sejc La 10martie 2010 intr-un proces de fond funciar instanta de recurs a hotarat suspendarea pe motiv ca unul din mostenitorii recurentului decedat dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Perimat ContSters236934 ContSters236934 Sunt parat intr-un proces de partaj de prin 2010, reclamanta este plecata din tara. Istoric: 07/05/2010 Amânat Solutie: pentru comunicarea ... (vezi toată discuția)