avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata pensie întreținere minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata pensie întreținere minor

Buna seara!
În urma unei hotărâri judecătorești, din anul 2020, s-a fixat o pensie alimentara în cuantum de 1/4 din venitul minim net lunar, pentru minor.
Tot din acea perioada, eu și mama copilului ne-am împăcat, am locuit împreună și am plătit împreună cheltuieli ce țin de copil, analize, consultații, tratamente destul de scumpe dar și grădinița copilului.
Aceasta relație a continuat pana în Nov 2022, când ne-am separat definitiv. Acum am primit somație de la executor, cu privire la neplata pensiei alimentare, de când a început procesul și pana în prezent. Eu nu dețin bonuri, chitanțe, facturi, nimic pentru ca au rămas în casa ei, locuința unde am locuit împreună. Eu am conversații din care reiese lucrul asta, am ft multe poze împreună din locuința lor și nu numai, din concedii, etc dar și martori. Daca contest aceasta executare silita, am șanse de câștig cu tot ceea ce dețin eu pana la data de Nov 2022. Menționez ca executarea este pe perioada aprilie 2019- Nov 2023.?
mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ibn , utilizator 07:40, 22 Decembrie 2023
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da aveti sanse daca veti demonstra ca ati continuat relatia, ca ati locuit impreuna, ca ati contribuit in natura la cheltuielile de crestere a copilului.

Luati legaatura cu un avocat si discutati fiecare aspect in parte, cum poate fi probat, sa ii prezentati dovezile, sa vedeti ce alte chestiuni ar mai fi importante. Insa din noiembrie 2022 tot va trebui sa achitati pensia de intretinere.

Prin urmare, solutia legala este de a formula in termen de 15 zile de la primirea somatiei contestatie la executare.
Având in vedere cele ce relatati, pentru a nu mai plati de doua ori, va sugerez sa faceti cu exa un act in care sa vi se faca cunoscut IBAN-ul unui cont al dânsei in care sa virati lunar pensia de intretinere. Extrasul de cont al sumelor virate ar constitui dovada ca ati platit. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon Izabella  alexandra Izabella alexandra Fosta concubina a plecat cu fetita noastra fara sa stiu. M-a abandonat complet. Ce pot face? Ea acum vrea sa ma dea in judecata pt pensie alimentara. Eu ... (vezi toată discuția)
Soția îi interzice copilului să vorbească cu mine. ce soluții legale ar fi pentru a scoate copilul de sub influența ei? mika2010 mika2010 Buna ziua! Va rog să-mi dați un sfat referitor la următoarea situație. Locuiesc cu soția și copilul minor (9 ani). În ultimul an au intervenit ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie de intretinere nneiberr nneiberr Buna ziua,am aflat de la banca ca am o oprire pe cont in valoare de 15000 ron.. de catre un executor judecatoresc...l-am cautat pe net ...am gasit nr. l-am ... (vezi toată discuția)