avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Femeile pana la ce vârstă au voie sa stea în ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Femeile pana la ce vârstă au voie sa stea în câmpul muncii ...

Femeile pana la ce vârstă au voie sa stea în câmpul muncii fără sa fie necesar acordul angajatorului?
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 08:19, 23 Decembrie 2023
Pana la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
O colega, căreia angajatorul i a prelungit de 2 ori pana acum contractul cu câte un an susține ca trebuie sa o tina pana la 65 de ani adică încă 2 ani și ju este necesar acordul angajatorului.
Va mulțumesc ca a-ți avut răbdare xu mine mai ales in zilele astea când toata lumea se pregătește de sărbători.
Sărbători fericite cu multa sanatate. Mi ați luminat calea pe care o am de urmat. Uneori Dumnezeu îți scoate în cale exact oamenii de care ai nevoie.
Ultima modificare: Vineri, 22 Decembrie 2023
goplanet, utilizator
Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile inainte de data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare si cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi mentinut in aceeasi functie maximum 3 ani peste varsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de munca.

goplanet a scris:

O colega, căreia angajatorul i a prelungit de 2 ori pana acum contractul cu câte un an susține ca trebuie sa o tina pana la 65 de ani adică încă 2 ani și ju este necesar acordul angajatorului.

In măsura în care salariata optează pentru continuarea raportului de muncă, până la împlinirea vârstei de pensionare prevăzute de lege pentru bărbați, exercițiul dreptului la muncă nu este condiționat de încheierea unui nou contract și de voința angajatorului,
Dar postul acestei doamne poate fi desfiintat la restructurare, căci nu este un nou contract în derulare pe 1 an, pana la data de......stipulata în acel contract.

Am înțeles corect?

Alte discuții în legătură

Pensionar și salariat după depunerea dosarului de pensionare ... ili90 ili90 Pensionar și salariat După depunerea dosarului de pensionare pentru limita de vârstă, in ce condiții mai pot rămâne în activitate, in cumul pensia și ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de ... Surdoiu valentina Surdoiu valentina BUNA ZIUA! Dupa depunerea cererii de pensionare, la limita de varsta si -pana la primirea deciziei se mai sta in campul muncii? Exista o lege ? ... (vezi toată discuția)
Continuare activitate - pensionare valibarbu05 valibarbu05 Ma numesc Barbu Gabriel va rog sa-mi spuneti cat timp mai pot lucra din momentul emiterii deciziei de pensionare (mentionez ca ma pensionez la limita de ... (vezi toată discuția)