avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare activitate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare activitate

Rog un raspuns la intrebarea urmatoare.
Am suspendat activitatea firmei acum 5 ani
Durata maxima a suspendarii activitatii este 3 ani. La dorinta de a prelungi suspendarea, raspunsul de la registrul comertului a fost ca nu se poate prelungi suspendarea decat cu conditia reluarii activitatii, apoi depusa o alta cerere de suspendare.
Lucru care sincer mi se pare RIDICOL, numai in Romania pot fi asemenea legi/reguli absurde.
Acum la registru activitatea apare in continuare suspendata.
Contabila insa ma avertizeaza ca trebuie sa platesc impozit forfetar deoarece a expirat suspendarea????????
Poate cineva sa ma lamureasca cum e posibil sa platesti taxe pentru o activitate pe care nu o desfasori de 5 ani? Pentru o activitate pe care nu ai reluat-o?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: LEX PROFESIONAL CONSULTING , Consilier juridic 08:49, 1 Februarie 2010
De ce contabila insista sa platiti impozitul? Doriti sa va reluati activitatea dupa 5 ani? In caz contrar, apareti la registru , in continuare, suspendati.
Aberant sub nici o forma NU trebuie sa achitati nici un impozit, taxa etc., curios este altceva, in mod legal dupa tri ani de inactivitate ORC din oficiu ar fi trebuit sa solicite dizolvarea societăţii, pe cheltuiala statului :closedtopic: .
Interesant cum sunteti in acesta situatie, de fapt daca ne gindim in spate se afla necheltuirea unor bani de ORC, ci dimpotriva sa va faca sa cheltuiti niste bani :closedtopic:.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit minim in cazul firmelor inactivi Mariko Mariko Buna ziua! Au trecut cativa luni si inca nu m-am putut lamuri, daca firmele inactivi trebuie sa plateasca impozit minim sau nu? Firma despre care este vorba nu ... (vezi toată discuția)
Societate in inactivitate ancarapan ancarapan am o societate infiintata in perioada in care eram studenta.vazand ca nu merge,am declarat-o la registrul comertului \"suspendata pe trei ani\",fara sa o ... (vezi toată discuția)
Firma inactiva din 2008 plateste impozit forfetar? cristiana11 cristiana11 speta este urmatoarea firma a fost infiintata din 2007 si nu a avut niciodata activitate in 2009 odata cu impozitul forfetar s-a dorit suspendarea ei pt a ... (vezi toată discuția)