avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua! In cazul in care doresc sa-mi dau demisia, ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua! In cazul in care doresc sa-mi dau demisia, ce data ...

Buna ziua! In cazul in care doresc sa-mi dau demisia, ce data ar trebui sa trec in cererea de demisie cu preaviz? Am cautat pe internet modele de astfel de cereri insa nu am inteles care este data pe care trebuie sa o trec in urmatoarea formulare: va rog sa imi aprobati incetarea raporturilor de munca prin demisie incepand cu data de....... Trebuie sa trec data la care intocmesc aceasta cerere sau data la care deja au trecut cele 20 de zile de preaviz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:14, 27 Decembrie 2023
Demisia nu se aproba ...

Subsemnatul / Subsemnata _ _ _ _ _ _ _ _ _, CNP _ _ _ _ _ _ _ _ _ angajat al/angajată a _ _ _ _ _ _ _ _ _, având funcția de _ _ _ _ _ _ _ _ _, vă rog să luați act de demisia mea . Activitatea mea urmand a inceta la data de _ _ _ _ _ _ _ _ _.

Perioada de timp cuprinsa intre data prezentei notificari și data încetării activității reprezintă preavizul de ___ zile lucrătoare/calendaristice prevăzut în contractul individual de muncă.
Multumesc pentru raspuns! Dar ca sa ma asigur ca am inteles corect, data pe care eu o trec in propozitia: ”Activitatea mea urmand a inceta la data de........” este data pe care o calculez eu luand in considerare zilele de preaviz, adica este data la care deja au trecut cele 20 de zile de preaviz (de exemplu)?
Da, acea este data de incetare a c.i.m. Astfel , de exemplu, daca depuneti azi demisia , preavizul il numarati de maine.
Ultima modificare: Marți, 26 Decembrie 2023
Cornel Vasile, Consilier juridic
Mai revin cu o intrebare deoarece am o nelamurire referitoare la perioada de preaviz. In contractul colectiv de munca este precizat ca ”in cazul in care, la incetarea contractului individual de munca, unitatea este obligata potrivit legii sa acorde un preaviz, durata acestuia va fi de 20 de zile lucratoare”, insa la anexe este un model de contract individual de munca in care este specificat ca perioada de preaviz in cazul concedierii este de 20 de zile lucratoare, iar in cazul demisiei perioada de preaviz este de 15 zile lucratoare pentru salariatii cu functii de executie, asa cum este si cazul meu. Care este perioada de preaviz care se aplica, cea care este trecuta in contractul colectiv sau cea precizata in contractul individual anexat?
Cea precizata in contractul individual de munca.

Alte discuții în legătură

Demisie preaviz zile de concediu toth_bianca toth_bianca Buna ziua Ma puteti ajuta va rog cu un model de demisie? Pe 30martie urmeaza sa plec din tara si trebuie sa imi scriu demisia cu previzul de 20de zile si ... (vezi toată discuția)
Demisie din functia de director de scoala ValeFlorin ValeFlorin Doresc sa-mi dau demisia din functia de director de la scoala. Cum trebuie sa procedez ? Aveti cunva un model de demisie? (vezi toată discuția)
Cerere de incetare a activitatii cu acordul partilor popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Am facut o cerere de incetare a activitatii cu acordul partilor catre conducerea firmei la care lucrez si ei au completat pe ea \"se aproba cu ... (vezi toată discuția)