avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Îmi puteți explica va rog decizia asta ? Condamnare ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Îmi puteți explica va rog decizia asta ? Condamnare fără ...

Îmi puteți explica va rog decizia asta ?


Condamnare fără acord de recunoaştere
Solutia pe scurt: În temeiul art.396 alin.2 şi 10 C.proc.pen. condamnă pe inculpatul Ticula Petri?or Alexandru la: - 200 de zile amendă penală, stabilind cuantumul unei zile amendă la 10 lei, astfel încât, se stabile?te fa?ă de inculpat pedeapsa de 2000 lei amendă penală pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art.335 alin.2 C.pen, cu aplicarea art.44 alin.1 C.pen., cu aplicarea art. 396 alin. 10 C.proc.pen. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art. 63 C.pen. privind înlocuirea pedepsei amenzii cu pedeapsa închisorii în cazul în care persoana condamnată nu execută cu rea-credinţă pedeapsa amenzii şi ale art. 64 C.pen. privind posibilitatea înlocuirii pedepsei amenzii cu munca neremunerată în folosul comunităţii, în cazul imposibilităţii achitării amenzii din motive neimputabile persoanei condamnate. În baza art. 274 alin. 1 C.proc.pen. obligă pe inculpat la plata sumei de 350 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, azi, data de 21.12.2023, prin punerea la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, potrivit art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 07:59, 27 Decembrie 2023
Pe scurt, aveti de plata 2350 lei catre stat ( 2000 amenda penala, 350 cheltuieli de judecata)
Nu platiti... puteti face munca in folosul comunitatii sau ajunge ajunge la inchisoare.

Puteti face si apel daca considerati ca sentinta nu este ok dar aveti grija ca verdictul poate fi mai bun dar si MAI RAU...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
Ionut.ion, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pronuntare ka un dosar penal bogdanvlaicu bogdanvlaicu Buna ziua. Ma puteti ajuta si pe mine va rog? Nu inteleg care este sentinta finala din aceasta pronuntare, Lamuriti-ma va rog. Ora estimata: ... (vezi toată discuția)
Explicare solutie proces sorinstirboiu sorinstirboiu Va rog frumos sa mi explice si mie cineva exact solutia data in proces: Tip solutie: Condamnare cu acord de recunoaştere Solutia pe scurt: În baza art. 336 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact ... laubv laubv Buna ziua, Imi puteti spune va rog foarte mult ce inseamna exact condamnarea de mai jos si ce atrage? Va multumesc enorm pentru timpul acordat. Tip ... (vezi toată discuția)