avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Cum un PFA achizitioneaza un pc de la persoana fizica?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Cum un PFA achizitioneaza un pc de la persoana fizica?

Buna ziua, cum poate un PFA sa achizitioneze un produs de la o persoana fizica? Gen daca vreau sa iau de la un amic un PC second hand dar sa il iau ptr si pe PFA? Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Decembrie 2023
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adrian Horatiu , utilizator 11:24, 28 Decembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu contract de vânzare-cumpărare între vânzător persoana fizica și PFA.
Ok, multumesc - la notar presupun corect? Si trebuie sa aiba factura/ceva amicul sau nu?

Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul nu trebuie sa fie la notar. Ca document justificativ pentru plata, puteți face dispoziție de plata, semnata de el.
multumesc!
Cred ca ar fi bine sa faceti plata catre furnizorul persoana fizica prin banca, din contul PFA in contul lui, nu cu numerar fiindca furnizorul nu va poate da chitanta si pot exista discutii la un eventual control. Succes!

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara ca persoana juridica de la o persoana fizica Elena 47 Elena 47 PFA neplatitor de TVA , contabilitate in partida simpla, pot cumpara o imprimanta second hand , de la o persoana fizica ? Pentru imprimanta exista factura si ... (vezi toată discuția)
Inregistrare si amortizare auto second hand mihairemus mihairemus Detin un autoturism second hand de 6 luni, l-am achizitionat ca persoana fizica tot de la o persoana fizica in baza unui contract, iar de curand am infiintat ... (vezi toată discuția)
Vreau sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand AndreiRei93 AndreiRei93 Buna seara! Am si eu o intrebare, as vrea sa imi deschid un magazin online de telefoane second-hand pe care sa le achizitionez de la persoane fizice. Vreau sa ... (vezi toată discuția)