avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan in folosinta

Teren intravilan in folosinta
Este a treia oara cand pun aceasta intrebare aici. Oare chiar nu ma poate ajuta nimeni sa inteleg daca exista sau nu prevederi legale pe aceasta speta? Intreb deoarece la primele doua postari nu am primit niciun raspuns. Am cumparat o casa si fostii proprietari au avut un teren intravilan in folosinta pentru care nu au avut niciun fel de acte de proprietate. L-am preluat in aceeasi maniera. Am inteles ca exista o prevedere legala conform careia daca se plateste impozitul pe teren cativa ani, ulterior se poate emite de catre primarie un certificat de punere in posesia in baza caruia terenul se poate inscrie ulterior in cartea funciara, devenind apoi proprietate. Care este, daca exista, prevederea legala privind aceasta procedura si ce pasi ar fi de urmat? Sau in baza caror proceduri legale as putea deveni proprietar al terenului? Precizez ca terenul nu a fost revendicat in baza legii, iar la primarie nu exista in evidenta cui ar apartine acest teren care inainte de 1989 a facut parte din gradinile fostului CAP.

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in folosinta pesca_ru pesca_ru Teren intravilan in folosinta Este a treia oara cand pun aceasta intrebare aici. Oare chiar nu ma poate ajuta nimeni sa inteleg daca exista sau nu prevederi ... (vezi toată discuția)
Teren agricol revendicat conf.legii 18si 247... Tiberiu Lazar Tiberiu Lazar In anii 50-60,matusa tatalui meu, avea un teren agricol in apropierea orasului in care locuia cu sotul ei. Avand varste de 80 de ani,nu aveau cum sa intre in ... (vezi toată discuția)
Legea funciara 247/2005 - intre ce ani trebuie sã se încadreze actele doveditoare, 1945-1949? Balaurul Balaurul Buna ziua; Am 1 certificat fiscal din care reiese că strabunul meu avea in 1941 o suparafaţa de 42 HA. Am alt certificat fiscal si un Certificat de ... (vezi toată discuția)