avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan in folosinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan in folosinta

Teren intravilan in folosinta
Este a treia oara cand pun aceasta intrebare aici. Oare chiar nu ma poate ajuta nimeni sa inteleg daca exista sau nu prevederi legale pe aceasta speta? Intreb deoarece la primele doua postari nu am primit niciun raspuns. Am cumparat o casa si fostii proprietari au avut un teren intravilan in folosinta pentru care nu au avut niciun fel de acte de proprietate. L-am preluat in aceeasi maniera. Am inteles ca exista o prevedere legala conform careia daca se plateste impozitul pe teren cativa ani, ulterior se poate emite de catre primarie un certificat de punere in posesia in baza caruia terenul se poate inscrie ulterior in cartea funciara, devenind apoi proprietate. Care este, daca exista, prevederea legala privind aceasta procedura si ce pasi ar fi de urmat? Sau in baza caror proceduri legale as putea deveni proprietar al terenului? Precizez ca terenul nu a fost revendicat in baza legii, iar la primarie nu exista in evidenta cui ar apartine acest teren care inainte de 1989 a facut parte din gradinile fostului CAP.
Cel mai recent răspuns: pesca_ru , utilizator 19:45, 2 Februarie 2024
Ideea ce nu o inteleg unii ca dvs. este ca aici cine raspunde o face benevol, nu este platit de administratorii site-lui pentru asta...

Si pot fi mai multe motive pentru care nu ati primit un raspuns, printre care si faptul ca cunosc raspunsul nu au vazut postarea dvs. sau nu au vrut sa va raspunda.

Cel mai sigur discutati cu un avocat si vedeti optiunile ce le aveti.

Puteti consulta mai multi avocati, o sa coste ceva dar sigur primiti un raspuns cat mai complet.
Multumesc pentru clarificare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren intravilan in folosinta pesca_ru pesca_ru Teren intravilan in folosinta Este a treia oara cand pun aceasta intrebare aici. Oare chiar nu ma poate ajuta nimeni sa inteleg daca exista sau nu prevederi ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate roxanar roxanar Am inteles ca reconstituirea dreptului de proprietate privata privind un teren intravilan (in oras) se poate cere oricand, fiind imprescriptibila. Mi-a zis ... (vezi toată discuția)
Trecere din folosinta in proprietate Vigilante Vigilante Buna ziua, In urma cu doi ani am obtinut pe calea unei solutionari de litigiu cu o fost cooperativa de stat, dreptul de proprietate asupra unui imobil si ... (vezi toată discuția)