avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2 copii. Locuim ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2 copii. Locuim de 12 ani ...

BUNA ZIUA.Suntem o familie 2 adulti si 2copii .Locuim de 12 ani cu soacra care a dobandit casa de la parinti ei cu contract de vanzare cumparare.La inceput traia si socrul meu,el a murit acum 8 ani.noi intretinem casa ,tot,facturi,intretinere,mobila,pavaj curte,gard,gradina etc.Soacra nu plateste nimic,nici o utilitate Vreau sa stiu ce drepturi are sotul in primul rand cat soacra traieste si ce drepturi dupa ce va muri ea..Sotul nu mai are frati.si inca o chestie.daca am vrea sa vindem casa cat si cum are fiecare.nu prea ne mai intelegem si am vrea sa vindem sa luam 2 locuinte mai mici.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:22, 29 Decembrie 2023
doamna, tot nu vreti sa raspundeti, era casatorita soacra cu socrul cand a cumparat de la parinti casa ?
da
atunci era bun comun, fara sa dezbateti succeiunea dupa socru, nu puteti vinde casa.
Sotul dvs mosteneste pe socru, va avea 3/8 din casa, mama lui, 5/8.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara!doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie ... Krystinabaltaretu Krystinabaltaretu Bună seara!Doresc și eu o lămurire,la următoarea situatie dacă se poate. Din prima căsătorie a socrului meu a rezultat sotul meu(unicul fiu).La vârsta ... (vezi toată discuția)
Mostenire adriano23 adriano23 bunà ziua .sintem 2 surori.tatàl nostru este unicul proprietar al casei noastre. vroiam sà stiu dacà tatàl meu poate sù-i ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața! pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe ... Erika087 Erika087 Bună dimineața! Pe 27 aprilie 2021 a murit cumnata mea, pe 19 mai 2023 soacra mea a decedat, pe 12 februarie 2024 a decedat soțul meu, iar pe 28 februarie ... (vezi toată discuția)